Linn otsib kolmeks aastaks teeparandajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Viljandi linnavalitsus igal kevadel korraldanud riigihanke, et leida firma, kes lapiks lume sulamise järel linnatänavatel augud ning pindaks suvel teid. Pilt on illustratiivne.
Seni on Viljandi linnavalitsus igal kevadel korraldanud riigihanke, et leida firma, kes lapiks lume sulamise järel linnatänavatel augud ning pindaks suvel teid. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seni on Viljandi linnavalitsus igal kevadel korraldanud riigihanke, et leida firma, kes lapiks lume sulamise järel linnatänavatel augud ning pindaks suvel teid. Tänavu otsitakse firmat, kellega sõlmida leping kolmeks aastaks.

Eraldi otsitakse aukude lappijat ning pindajat, ehkki viimastel aastatel on juhtunud, et riigihanke on mõlemal juhul võitnud üks ja sama firma.

Novembris arutati uutmoodi riigihanke korraldamist volikogus ning abilinnapea Rein Triisa selgitas seal, et uue korra järgi ei öelda tee-ehitajale enam ette, milliseid tänavalõike tahetakse korda teha, vaid küsitakse firmalt ruutmeetri hinda. Selle järgi otsustab linnavalitsus, mitu ruutmeetrit saab korda teha.

Küsimusele, kas uutmoodi ehitajat otsides saab linn töö odavamalt kätte ja rohkem tänavaid remontida, ei osanud Triisa eelmise aasta lõpul vastata, see selgub vähempakkumiste tulemusi hinnates. Esmaspäeva arutas linnavalitsus riigihanke väljakuulutamist, et leida parandaja aastateks 2013—2015.

Aukude lappimiseks on linnal eelarves 75 000 eurot ning pindamiseks 105 000 eurot. Samas mahus tehti töid ka eelmisel kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles