Lauljad tänasid publikut

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole kahtlustki, et Eestis sündinud armeenia juurtega noortele lauljatele meeldib lava ja muusika.
Pole kahtlustki, et Eestis sündinud armeenia juurtega noortele lauljatele meeldib lava ja muusika. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Let me people go...» laulsid punastes särkides ja sama karva kleitides õed ja vennad pärimusmuusika aidas kontserdi alustuseks.


Saatesarja «Perepidu» võitnud ansambel Dvin andis pärimusmuusika aidas kontserdi ning tänas publikut saatesse helistamise ja lauljate võidule aitamise eest.

Kahe pere noored kohtusid Tartu pühapäevakoolis armeenia keelt ja kultuuri õppides. Viis aastat tagasi koos laulma hakanud Tamara ja Mikael Bezludov ning Stefan ja Stefania Airapetjan on lisaks telesaatele seni andnud väiksemaid kontserte nii Eestis kui Armeenias.

Saates ansamblit saatnud ansambel Swing´n Joy Orchestra solistid esitasid aida kontserdil vahepalu Ameerika õdede The Andrew Sisters repertuaarist ning toetasid Armeenia õdede ja vendade esinemist taustalauluga.

Kahe ingliskeelse looga alanud kontsert jätkus eesti keeles. «Värvilistele vankritele» järgnesid «Siis kui maailm magab veel» ja Stefan Airapetjanile noorte lauljate võistlusel edu toonud «See on nii hea». Ehkki osa tekstist kadus muusikamürasse, oli refrääni sõnum — see on nii hea — selge ja arusaadav ning pani publiku rütmiliselt kaasa plaksutama.

Kontserdi teises pooles kõlasid armeenia laulud. Siiras lavaärevuses Stefania küsis pärast kaunist naisest pajatanud lüürilist laulu otse: «Kuidas teile meeldis? Meile meeldib see ka väga. Me laulame seda lugu veel.»

Lisaks laulule peab ansambel oluliseks rõhutada esinemist kostüümidega. Iga kord, kui nad uuesti lavale tulid, oli midagi muutunud. Punased kleidid vahetati beežide vastu, seejärel rahvarõivaste sarnaseiks ning viimaks taas punaseks kuldse tikandi ja põllekesega. Poiste rõvaid ehtisid armeenia laulude ajal tikanditega vestid ja vööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles