Tudengid müüvad oma vara

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia näitleja eriala seitsmenda lennu lõpetajad (vasakult) Maarika Mesipuu, Kati Ong, Mairi Jõgi, Merilin Kirbits ja Natali Lohk demonstreerivad rõivaid ja rekvisiite, mis on nelja aasta jooksul kappi kogunenud. Tõenäoliselt läheb osa neist asjadest laupäevasel täikal müüki.
Viljandi kultuuriakadeemia näitleja eriala seitsmenda lennu lõpetajad (vasakult) Maarika Mesipuu, Kati Ong, Mairi Jõgi, Merilin Kirbits ja Natali Lohk demonstreerivad rõivaid ja rekvisiite, mis on nelja aasta jooksul kappi kogunenud. Tõenäoliselt läheb osa neist asjadest laupäevasel täikal müüki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemia tänavused lõpetajad korraldavad laupäeval kultuuriakadeemia hoovis täituru, kus müüvad nelja õppeaasta jooksul kogunenud asju.


Idee müügipäev korraldada pärineb näitleja eriala seitsmenda lennu tudengilt Merilin Kirbitsalt, kes oma riideid sortides leidis, et neid on väga palju.


«Lugesin kokku: mul on sada seelikut ja kleiti! Enamiku neist panen müüki,» rääkis Kirbits.

Hea ilmaga on laat kultuuriakadeemia hooviparklas, vihma korral kolitakse koolimajja. Korraldajad ei sea kaubale mingeid piiranguid. Nii jõuavad lettidele rõivad, jalatsid, nõud, mööbel, pillid ja palju muud.

Natali Lohk ütles, et näitetudengitel on kogunenud palju kraami. «Näiteks on mõneks etüüdiks vaja läinud kostüümi, aga pärast jääb see seisma. Võib-olla kellelgi teisel läheb seda väga vaja,» lausus ta.

«Samamoodi on kõikvõimalike asjadega, mida oleme kasutanud rekvisiitidena,» lisas Mairi Jõgi.

Hinnad hoitakse ostjale soodsad ja sümboolsed, rõhutatakse rohkem sentimentaalset väärtust. «Mina panen iga asja hinnaks viis krooni ja kindlasti lasen ka tingida,» lubas Merilin Kirbits.

Laada korraldajad rõhutavad, et see ei ole pelgalt kultuuriakadeemia üritus ja kauplema on oodatud kõik huvilised. Laadale iseloomulikult saavad kohaletulijad osa heast tujust, muusikast ja maiustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles