Lasteaiad saavad uued kiiged

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kõige uuema lasteaia, Mesimummu mänguväljakul pole vaja ühtegi atraktsiooni välja vahetada, küll oleks aga juurde vaja kiikesid ning neid on linnavalitsus lasteaiale ka lubanud.
Elmo Riig
Viljandi kõige uuema lasteaia, Mesimummu mänguväljakul pole vaja ühtegi atraktsiooni välja vahetada, küll oleks aga juurde vaja kiikesid ning neid on linnavalitsus lasteaiale ka lubanud. Elmo Riig Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid kavatsevad jätkata mänguväljakute uuendamist, kuid tänavu on kiikede ja ronimispuude ostmiseks tunduvalt vähem raha kui mullu ning see läheb lasteaedadele.

Sel nädalal kuulutas linnavalitsus välja riigihanke 18 kiige, ronimispuude, liumägede ja teiste mänguväljakule sobivate atraktsioonide ostmiseks. Lasteaedade juhid andsid teada, mida neile kõige enam vaja oleks, ning selle põhjal koostati ka nimekiri.

«Mõne lasteaia juures tuleks vanu atraktsioone välja vahetada, mõnel oleks aga mänguväljakule lihtsalt kiikesid juurde vaja,» selgitas linnavalitsuse majandusameti juht Reevo Maidla.

Seda, kui palju linn uutele atraktsioonidele raha kavatseb kulutada, Maidla ei avaldanud. Tema arvamuse kohaselt tuleb kõige õiglasem hinnapakkumine siis, kui müüjad ei tea, kui palju linnal on võimalik raha kulutada. Viljandi eelarves on sel aastal mänguväljakute parandamiseks 18 000 eurot, sellest 13 000 on mõeldud kõigi mänguväljakute parandamiseks ning 5000 Midrimaa lasteaia mänguplatsi uuendamiseks.

Võrreldes kahe viimase aastaga, kui linn rajas avaliku mänguväljaku nii Viljandi kui Paala järve randa, uuendas Jakobsoni kooli juures ekstreemspordiplatsi ning ehitas Valuoja orgu parkuuriraja, on tänavu mänguplatsidele tunduvalt vähem raha. Kahel viimasel aastal kulutati kokku 213 000 eurot.

Aasta tagasi tegid linnavalitsuse ametnikud ringkäigu linna mänguväljakutel ning otsisid ohtlikuks muutunud mänguvahendeid. «Nägime ka seda, mida oleks vaja lasteaedade mänguplatsidel remontida ja mida välja vahetada,» meenutas Maidla. «Lasteaedades kasutatakse atraktsioone väga tihedalt ja need kuluvad kiiresti.»

Viimati ehitati mänguväljak 2011. aastal Männimäele Mängupesa lasteaiale ja see läks maksma 32 000 eurot. Nimetatud summast tuli suurem osa eurotoetusena ning linn lisas oma pisikese panuse.

Lasteaedade mänguplatside eripära on see, et ümberkaudsetes majades elavad lapsed pääsevad sinna vaid siis, kui lasteaed on avatud ja lasteaia enda lapsed seal ei mängi.

Enamasti kella 19 ajal pannakse väravad lukku ning lapsed võivad mänguväljakut läbi aia imetleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles