Koda kutsub julgust ammutama

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelinnade arenguseminaride sari sai alguse kuu aja eest Raplas ning jätkub tuleval nädalal Viljandis.
Väikelinnade arenguseminaride sari sai alguse kuu aja eest Raplas ning jätkub tuleval nädalal Viljandis. Foto: Erakogu

Ettevõtlike Noorte Koda JCI ootab järgmise nädala lõpul ärialustamisest huvitatud viljandimaalasi arenguseminarile inspiratsiooni ja tegutsemisjulgust ammutama.

16. märtsil Grand Hotel Viljandi konverentsisaalis asetleidev sündmus on üks neljast, mida JCI lähiajal mitmes Eesti linnas korraldab. Koja Viljandimaa esinduse presidendi Martin Raua sõnul tahetakse seminariga anda kohalikele alustavatele ettevõtjatele ja kõrge kasvupotentsiaaliga firmadele kasulikke uusi kontakte ning julgustada neid äri ajama just oma kodukandis.

Väikestviisi vastu

«Kogu maailmas on levinud tendents, et üha enam noori inimesi ja koos nendega oluline osa ettevõtlusest kolib suurtesse tõmbekeskustesse. Eesti pole siin paraku mingi erand ning seetõttu asub enamik edukaid uusi ettevõtteid Tallinnas või Tartus. Tahame sellele väikestviisi vastu astuda ja aidata väikelinnades head ettevõtluskeskkonda kasvatada,» selgitas Martin Raud.

Arenguseminari avab Viljandi linnapea Loit Kivistik ning tee ettevõtlusesse juhatab sisse JCI Eesti president ja start-up ettevõtte Browserbite asutaja Kaspar Loog. Ettevõtja ja õppejõud Ivo Karilaid räägib loomemajanduse tähtsusest, toob välja selle valdkonna sisu ja vormi vastuolud ning teeb Viljandile sellekohaseid ettepanekuid.

Inspireerivat ettekannet on oodata äsja Viljandi aasta ettevõtluse edendajaks tituleeritud Arno Kütilt. Väikeettevõtja võlud ja valud toob välja osaühingu Asu Timer asutaja Janek Kaup.

Ärikohting ja ajurünnak

Seminari teises pooles korraldatakse osalejate vahel niinimetatud ärikiirkohtinguid, mis pakuvad kiiret tutvumis- ja kontaktide vahetamise võimalust. Lisaks räägitakse eri toetusvõimalustest, toimub ajurünnak ja vestlusring teemal «Viljandi ettevõtluskeskkonna parendamine».

Korraldajate sõnul on seminarile teretulnud kõik ettevõtliku vaimuga inimesed, eeskätt suure kasvupotentsiaaliga alustavate firmade esindajad, aga ka ettevõtlusest huvitatud õpilased, üliõpilased ning kõik teised maakonna ettevõtluskeskkonna parandamisele mõtlevad inimesed.

SARI

Ettevõtlike noorte koda korraldab tänavu arenguseminari lisaks Viljandile Raplas, Haapsalus ja Rakveres.

• Arenguseminaride sarja toetab Euroopa Liidu sotsiaalfondi toel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

• Registreerimise info on internetilehel http://www.jci.ee/arenguseminar.

Allikas: JCI Estonia

ARVAMUS

Arno Kütt,
osaühingu Cleveron juht

Olen kindlalt seda meelt, et Viljandi ettevõtluskeskkonna tugevdamisega tuleb pidevalt tegelda. Vastasel juhul kujuneb piirkond tõepoolest kolkaks, kus ei juhtu midagi.

Toon arenguseminaril välja kümme alustavale ettevõtjale mõeldud soovitust, mille ma olen aja jooksul kirja pannud.

Tahan oma kogemuste põhjal näidata, et siin on kõigist raskustest hoolimata võimalik ettevõtlusega alustada ja püsima jääda.

Meie koolides räägitakse sageli: õpi hästi, siis saad endale hea töökoha. Tegelikult pole see päris õige suhtumine. Pigem võiks mõelda, et töökoht tuleb endale ise luua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles