Uus tehnomaja meelitab õppima

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli autoerialade õppemeistri Janek Pettai (ees paremal) kinnitusel on õpilased hakanud pärast uue tehnomaja valmimist õpetatava vastu varasemast suuremat huvi ilmutama. Pilt on tehtud autoosakonna remondihallis värvisegamise kambris.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli autoerialade õppemeistri Janek Pettai (ees paremal) kinnitusel on õpilased hakanud pärast uue tehnomaja valmimist õpetatava vastu varasemast suuremat huvi ilmutama. Pilt on tehtud autoosakonna remondihallis värvisegamise kambris. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi gripilaine on ka Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis kohalolijate ridu hõrendanud, käivad autoeriala õpilased usinasti tundides ning puudujaid on vähe.

Nagu räägib kooli autoerialade õppemeister Janek Pettai, on alates jaanuarist, mil avati pidulikult kutsekeskkooli uus tehnomaja, tundides käijate hulk märgatavalt tõusnud. Kui varem osales tunnis keskeltläbi 70—75 protsenti õpilastest, siis jaanuaris ja veebruaris oli kohalkäijaid 80—90 protsenti. Autoerialal õpib pisut üle 30 noore.

Milleks kodus passida?

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktori Tarmo Looduse teatel kahanes puuduvate õpilaste arv õppeasutuses jaanuaris 12 protsenti, seejärel võttis aga haigusepuhang maad ning puudujate osa suurenes nii õpilaste kui õpetajate hulgas. Nüüdseks on paljud neist Looduse sõnul uuesti terveks saanud ning koolis tagasi.

Janek Pettai ja Tarmo Loodus on veendunud, et tänu moodsale tehnomajale on õppuritel varasemast rohkem huvi tarkusi omandada. «Algul oli meile endilegi üllatus, kui nii tublilt kohal käima hakati,» tõdes Pettai.

«Kui kõik õppevahendid on olemas ning tööriistad korras, mõtlevad õpilased jah, et milleks kodus passida,» leidis Loodus. Ta lisas, et õppurid on andnud uute õppimisvõimaluste kohta väga head tagasisidet. Lisaks autoerialadele õpetatakse 4800-ruutmeetrises tehnomajas ehitus-, puidu- ja metalliosakonna aineid.

«Puudumised on igas koolis probleem, eriti kutsekoolis,» jätkas direktor. «Kui ikka peaaegu pool õpperühmast puudub, on pärast vaja neid järele aidata. See on aga õpetajatele topelttöö ja koolile topeltkulu.»

Janek Pettai kirjeldust mööda on uue tehnomaja autoosakonna remondihalli seadmed tehnika viimane sõna ning Eesti mõistes ajast viis aastat ees.

«Ma ei oska praegu mitte ühestki asjast puudust tunda,» ütles ta.

Huvi on kasvanud

Janek Pettai sõnul ei ole õpilased hakanud üksnes paremini kohal käima, vaid ilmutavad ka õpetatava vastu senisest suuremat huvi. «Võimalus eri asju proovida on ju huvitav,» lausus ta.

Seda, et tingimused on varasemaga võrreldes nagu öö ja päev ning koolis käia seetõttu huvitavam, kinnitasid esmaspäeval «Sakalale» ka tundides olnud autoosakonna õpilased.

Pettai avaldas lootust, et tänu uuele tehnomajale soovib tulevikus suurem hulk noori Viljandi ühendatud kutsekeskkooli autoosakonda õppima tulla. Seni on konkurss olnud väike ning seega pole koolil olnud võimalust kandidaatidele hinnete osas suuri nõudmisi esitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles