Akadeemia läheb Narva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe kolmest eelmisest kultuuripreemiast pälvis lavastaja Kalju Komissarov.
Ühe kolmest eelmisest kultuuripreemiast pälvis lavastaja Kalju Komissarov. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval saab Narva laste loomemajas teoks Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti õppekava infopäev.

Kavas on teatrikunsti teise kursuse üliõpilaste esinemine, kohtumistund professor Kalju Komissarovi ja tudengitega ning üliõpilaskandidaatide eelkatsed.

Niisugune infopäev leiab aset sellepärast, et tänavu suvel võetakse vastu teatrikunsti 11. lend, kus hakkavad õppima vene ja nukuteatri õppegrupp.

Nelja-aastane õppetöö toimub kultuuriakadeemias rahvusvaheliselt akrediteeritud õppekava alusel eesti keeles (vene suunal lavakõne ja näitlejameisterlikkus vene keeles). Koostöös vene teatri ning nuku- ja noorsooteatriga korraldatakse kaks korda õppeaastas Tallinnas rahvusvahelisi töötubasid.

Infopäeval esinevad kultuuriakadeemia 10. lennu teatrikunsti tudengid katkenditega Vladimir Granovi plastikalavastusest «Veel kord armastusest», mis esietendus 10. jaanuaril programmis «Ugala+». Pärast seda tutvustavad professor Kalju Komissarov ja etenduskunstide osakonna koordinaator Margit Simenson teatrikunsti õppekava, õppetöö korraldust ning sisseastumisnõudeid. Tutvustusel osalevad ka 10. lennu üliõpilased.

Soovijad saavad pärast esitlust läbi teha sisseastumise eelkatsed. Selleks on palutud ette valmistada mõned eriilmelised proosapalad, luuletused ja laulud (vene õppesuunda kandideerijatel võimalik ka vene keeles).

Sisseastumiskatsete järgmised eelvoorud on sel kevadel veel 18. märtsil kell 12 Tallinnas nuku- ja noorsooteatris (nukuteatri suunda) ning 23. märtsil kell 12 Viljandis kultuuriakadeemia mustas saalis (nii vene kui nukuteatri suunda).

Teatrikunsti õppekava sisseastumiskatsed leiavad aset 11.—15. juulini kultuuriakadeemias. Kultuuriakadeemia avatud uste päev on 21. märtsil Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles