Viljandi ootab koolitee alustajate kohta avaldusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 31. märtsini avaldusi tänavu esimesse klassi astuvate laste vanematelt või nende seaduslikelt esindajatelt.

Järgmisel õppeaastal on lastel võimalik esimesse klassi õppima asuda neljas Viljandi põhikoolis: Jakobsoni, kesklinna, Paalalinna ja Kaare koolis. Viimati nimetatud kooli saab õppima asuda vaid nõustamiskomisjoni soovitusel.

Koolikohustuslik on laps, kes 1. oktoobriks on saanud seitsmeaastaseks. Vanemate soovil võib esimesse klassi vastu võtta ka koolikohustuslikust east noorema lapse, kui nõustamiskomisjon või lasteasutus, kus laps käib, on hinnanud lapse koolivalmidust ja soovitab kooli õppima asumist.

Juhul kui eespool nimetatud vanuses laps ei ole saavutanud õpingute alustamiseks vajalikku koolivalmidust, võib nõustamiskomisjoni soovituse alusel asuda koolikohustust täitma üks õppeaasta hiljem. Koolipikenduse saamiseks tuleb vanemal pöörduda nõustamiskomisjoni poole ja esitada nõutavad dokumendid.

Viljandi linnavalitsuse kehtestatud korra kohaselt võetakse avaldusi esimesse klassi astumiseks vastu märtsikuu jooksul. Avalduse blanketi saab lasteaias käiv laps rühma õpetajatelt. Eelkoolis käivad lapsed saavad oma avaldused täita Jakobsoni koolis. Neile Viljandi linna registris olevatele lastele, kes ei käi eelkoolis ega lasteaias, saadab haridus- ja kultuuriamet avalduse blanketi registrijärgsesse elukohta. Esimesse klassi vastuvõtu avalduse vormid on saadaval Viljandi linna kodulehel ja neid võib esitada ka elektrooniliselt.

Aprillikuu jooksul vaatab linnavalitsuse moodustatud komisjon esitatud avaldused läbi. Vastavalt kehtivale korrale arvestatakse kooli vastuvõtul eelkõige sisseastuja elukoha lähedust koolile ning kooliskäivate õdede ja vendadega ühte kooli astumise võimalust. Avaldused nendelt, kelle registrijärgne elukoht ei ole Viljandi, rahuldatakse vabade kohtade olemasolu korral. Neile avaldustele, mis mingil põhjusel jäävad rahuldamata, saadetakse vastus aprilli jooksul.

30. aprilliks kinnitatakse koolide kaupa esimeste klasside õpilaste nimekirjad ja need avalikustatakse lasteaedades, koolides ning Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametis. Pärast nimekirjade kinnitamist tuleb avaldustega pöörduda otse kooli poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles