Viirushaigus jättis suusataja tulemusele tugeva pitseri

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Itaalias Val di Fiemmes lõppenud murdmaasuusatamise maailmameistrivõistluste viimasel distantsil kaasa teinud Algo Kärp oli sunnitud tõdema, et põetud viirushaigus oli nullinud kogu seni tehtud töö ja laastanud aasta olulisimaks võistlusstardiks kavandatud sõidu eel ta vormi.

Ühisstardiga 50 kilomeetri sõidu 49. kohaga lõpetanud ning võitjale, rootslasele Johan Olssonile rohkem kui 12 minutiga kaotanud Kärp tunnistas pärast sõitu Eesti Televisioonile antud usutluses, et tõvest kurnatud kere pidas vastu esimese kümme sõidukilomeetrit.

Tarvastu vallast pärit sportlane haigestus pärast Tartu suusamaratoni, kus ta näitas, et on jõudnud heasse võistlusvormi. Maratonisõidu järel vaevles ta neli päeva palaviku küüsis ning pidi kõik kavandatud plaanid ümber tegema.

«Olin saavutanud viimase kahe hooaja parima seisu ja paraku just siis haigused kallale kipuvadki. Hoidsin end küll väga ja olin inimestest eraldi, aga kuskilt sain ikka haiguse kallale,» lausus Algo Kärp pärast sõitu Eesti Televisioonile.

Parima eestlasena oli Karel Tammjärv 39., Aivar Rehemaa lõpetas võistluse 43. ja Raido Ränkel 49. positsioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles