Pärsti mõisapark sai korda

, talguline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Pärsti mõisas.
Talgud Pärsti mõisas. Foto: Erakogu

Pärsti lasteaia-algkooli hoolekogu korraldas 1. mail mõisapargis talgupäeva, millele kogunes poolsada inimest, kes aitasid pargi suveks korda seada.


Vaatamata kibekiiretele kevadtööde ajale tuldi koos peredega nii Pärstist, Savikotilt ja Vastemõisast ning kõige kaugem talguline saabus Tallinnast. Kokad Siret Helimets ja Pille Maidessoo seadsid seepeale üles 30-liitrise hernesupikatla, et pärast tööpäeva jätkuks kõigile kehakinnitust.

Hommikust alates undasid saed Raivo Laidma ja Kalev Söödi käes raamatukogu lähedal, kus puhastati oja kallas võsast. Naised kandsid kokku oksarisu ja istutasid parkimisplatsiga piirnevale alale heki. Uue näo sai ka kiviktaimla.

Tarvo Prinzmanni eestvedamisel veeti soiselt pinnaselt juba talvel langetatud ja lõhutud puud kooli katlamaja juurde. Samal ajal käisid tööd ka pargis, kus riisuti lehti, veeti kokku mahalangenud oksi ning isad paigaldasid lastele uue kiige ja ehitasid turnimisraja.

Taivo Saksniit juhendas töid järve kaldal, mis puhastati samuti võsast ja mahalangenud puudest. Haljasalalt korjati kokku lõhutud pudelid ja klaasikillud.

Kõige suuremat heameelt tundis aga lasteaia juhataja Ly Kangur selle üle, et mõisavärava kiviplokid, mis sõidutee laiendamisele kunagi ette jäid ning siis katlamaja juurde viidi, pandi ühisel jõul nende esialgsesse kohta tagasi.

Päev lõppes ühise supisöömisega. Et kõik pered olid ka midagi ise suupisteks kaasa toonud, grilliti liha ja vorstikesi, keedeti kohvi ja söödi torti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles