Sotsiaalmajaks pakutakse seitset kesklinna hoonet

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse ettevõtjat pakkusid ettenähtud ajaks linnavalitsusele oma hoonet või ruume, kuhu võiks aasta teisel poolel luua Viljandi sotsiaalmaja. Linnavalitsus pole nõus avaldama, milliste majade vahel valima hakatakse.

«Üks pakkumise nõue oli see, et ümbrikute avamisel saame teada ainult ruume pakkuva ettevõtja, aga mitte maja asukoha,» selgitas abilinnapea Ardo Agasild.

Järgmisel nädalal kontrollivad ametnikud pakkumiste dokumente ning ülejärgmisel nädalal hakatakse nõuetele vastavate ettevõtjatega läbirääkimisi pidama.

Agasilla selgitust mööda peaks alles läbirääkimistel selguma, kuhu sotsiaalmaja täpselt pakutakse ja millistel tingimustel.

Abilinnapea kinnitas, et kõik seitse pakkumist vastavad etteantud ruumiplaanile ja asuvad selles kesklinna piirkonnas, mis konkursi tingimustesse oli kirjutatud. Võitja peab tagama, et sotsiaalmaja saaks uuel kujul tööd alustada aasta teisel poolel.

Viljandi linnavalitsus kavatseb sotsiaalmajja kolida kokku päevakeskuse, puuetega inimeste nõukoja ja eakate liidud. Kui uus, vähemalt tuhande ruutmeetri suurune hoone on leitud, kolib linn välja Pikal tänaval asuvast Inkeri majast, Posti tänaval asuvast puuetega inimeste nõukojast, Eha tänaval asuvast pensionäride ühenduse ruumist ning Maksimarketi teisel korrusel olevast pensionäride liidu toast.

Viljandi linnapea Loit Kivistik on «Sakalale» öelnud, et selline käik peaks aitama linnal ruumide ülalpidamiskulusid kokku hoida ning on ka sotsiaalmaja klientidele sobivam. Praegusel juhul peab eakas või puudega inimene tihtipeale päeva jooksul käima mitmes majas, kuid edaspidi saaks ta hakkama ühes hoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles