Omanik kõpitseb ohtlikku torni

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud aasta sügisel kukkus suur osa kuulsa maja torni fassaadist tänavale. Nüüd lubab omanik torni ohutuks muuta.
Läinud aasta sügisel kukkus suur osa kuulsa maja torni fassaadist tänavale. Nüüd lubab omanik torni ohutuks muuta. Foto: Rannar Raba

Viljandis Laidoneri platsi ääres aastaid tühjalt seisnud endise kultuurikooli hoone torniosa saab suve alguseks väljastpoolt korda, kuid elu vanalinna üheks omanäolisemaks peetavasse majja niipea ei naase.


Ehitise omanik Virgo-Jürgen Lips rääkis, et praeguseks maja ette kerkinud tellingute ja neid katva kile taga kindlustavad töömehed varisemisohtlikuks muutunud torni. Lisaks on kavas sellele osale anda senisest viisakam välisilme.



Samas tunnistas Lips, et tegu on vaid hädapäraste töödega, vältimaks lagunemise jätkumist. «Torn kippus tõesti kaela kukkuma. Tahame praegu ajutiste lahenduste abil halvimast pääseda, kuid arvatavasti tuleb kunagi kogu torn nullist üles ehitada,» sõnas ta.



Millal maja täielikult uuele elule sündida võiks, ei osanud omanik öelda. «Kõik sõltub turu seisust ja sellega on teadupärast praegu nii nagu on,» ütles ta. Mõne aasta eest küpsenud plaani kohaselt peaks seal uksed avama hotell.



Enne Teist maailmasõda tegutses hoones Grand Hotel ning nõukogude ajal oli see kultuurikooli kasutuses. Pärast seda, kui õppeasutus sealt 1998. aastal Tallinna tänava äärde kolis, on maja suuremas osas tühjalt seisnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles