Tarvastu vald hakkab ehitama kergliiklusteed

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu gümnaasiumi remondiks kulutab vald tänavu 65 000 eurot.
Tarvastu gümnaasiumi remondiks kulutab vald tänavu 65 000 eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavuse Tarvastu valla eelarve suurus on 3 542 060 eurot, millest traditsiooniliselt kõige rohkem, 55 protsenti läheb haridusele.

Valla eelarvet kommenteerides sõnas vallavanem Alar Karu, et eelmise aastaga võrreldes on see suurenenud kümme protsenti. Eelarvet kasvatavad eelkõige suuremad investeeringud, samuti suunab vald sel aastal rohkem raha teede hooldamiseks ja remontimiseks. Põhitegevuse kulud ja tulud ei kasva.

«Et euro tulekuga on elu läinud kallimaks, siis tõstsime juba eelmisel aastal viis protsenti valla töötajate palka. Sel aastal tõstame palka peaaegu kõigil, kes teenivad kuni 600 eurot,» ütles vallavanem. Miinimumpalga teenijad saavad juurde 13 protsenti ning 600 euro ligi küündiva tasu saajad kaheksa protsenti. «See teeb palgalisa 50 eurot kuus,» täpsustas Karu.

Investeeringuteks on eelarves ette nähtud 382 900 eurot. Vallavanema sõnul võtab kõige suurema summa Mustla ja Soe vaheline kergliiklustee, mille rajamine läheb maksma 467 000 eurot. Tarvastu valla omaosalus on 165 000 eurot. «Selle hanke võitis aktsiaselts Sakala Teed ning tööd lähevad lahti mais,» lausus Karu.

Mustla—Soe kergliiklustee ehitamise kõrval on suuremad investeeringud Tarvastu gümnaasiumi ja võimla katuse vahetus ning Mustla rahvamaja remont. «Gümnaasiumi ja võimla katus lähevad maksma 65 000 eurot. Mustla rahvamajas soovime välja vahetada põranda ning paigaldada uued toolid. See võtab peaaegu 40 000 eurot,» rääkis Karu.

Suurima tulu toob Tarvastu eelarvesse üksikisiku tulumaks, mida plaanide järgi peaks laekuma 1 352 500 eurot. Eelmise aastaga võrreldes on summa jäänud samale tasemele.

«Tarvastu vald suhtus ka eelmisel aastal oma eelarvesse konservatiivselt ning me pole planeerinud, et see võiks tänavu olla suurem. Maal elavate maksumaksjate arv väheneb iga aastaga ning me ei saa lõplikult loota, et üksikisiku maksutulu suureneks. Oleme pigem konservatiivsed ja valmis hea meelega tulu ülelaekumise korral lisaeelarveid tegema,» kõneles Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles