Riik annab lennufirmale laenu juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Partsi hinnangul peaks laenusummast lennufirmale vajalikeks ümberkorraldusteks piisama.
Majandusminister Juhan Partsi hinnangul peaks laenusummast lennufirmale vajalikeks ümberkorraldusteks piisama. Foto: Liis Treimann («Postimees»)

Valitsus otsustas oma eilsel istungil anda lennufirmale Estonian Air veel 16,6 miljonit eurot laenu.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel suurendas valitsus selle otsusega Estonian Airile­ mullu detsembris antud päästmisabilaenu, millega luuakse eeldused ettevõtte edukaks restruktureerimiseks. Seni on valitsus lennufirmale andnud 8,3 miljonit eurot laenu.

Majandusministeerium peab hiljemalt 4. märtsiks esitama Euroopa Komisjonile taotluse, et suurendada Estonian Airile antavat päästmisabi kuni 37 miljoni euroni.

Majandusminister Juhan Parts rõhutas, et tegemist on laenuga, mis tuleb tagasi maksta.

«Varem rääkisime laenu puhul põhieesmärkidest, et oleksid tagatud ettevõtte likviidsus ja vajalikud finantsnäitajad. Nüüd on ettevõte sisenenud sisulisse restruktureerimisse,» lausus ta. «See summa peaks olema piisav, et teha ettevõttele vajalikke ümberkorraldusi. Et saaksime öelda: ettevõte on jätkusuutlik.»

Partsi sõnul on ettevõte saavutanud kokkuleppeid ka võlausaldajatega. «Need on positiivsed uudised, millega me mõned kuud tagasi veel ei arvestanud. Seega on väiksemaid töövõite.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles