Maavalitsuses näeb fotonäitust «Minu Viljandi»

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitust käis avamas maavanem Lembit Kruuse.
Näitust käis avamas maavanem Lembit Kruuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval avati Viljandi maavalitsuses fotonäitus «Minu Viljandi», millel olevate fotode autorid on Singel Kodu kliendid.

Väljapanekult võib leida ülesvõtteid paljudest Viljandi sümbolitest. Jäädvustatud on näiteks Johan Laidoneri ja August Maramaa kuju, lossimägesid, kirikuid, järve, veetorni ja loodusvaateid. Maitsekalt kujundatud näitus annab linnast vahva ülevaate.

Singel Kodust saavad abi psüühilise erivajadusega inimesed. Kaheksa neist elavad Leola tänava majas alaliselt ja seitsmele kliendile osutatakse kodus toetatud elamise teenust ehk aidatakse igapäevaeluga toime tulla.

Mittetulundusühingu Singel Kodu juhatuse liikme Lea Märtsini sõnutsi tutvustasid asutuse kliendid eri aastaaegadel Viljandi vaatamisväärsusi Euroopast saabunud vabatahtlikele, kreeklanna Niki Giannakopouloule ja prantslanna Carolinr Weissmann -Reneovnale.

«Kliendid tegid pilte, vabatahtlikud aitasid valida neist parimad ja töötlesid neid vajaduse korral veidi. Abiks käis ka hästi asjalik eesti vabatahtlik Kersti Kinsigo,» kõneles Märtsin. Tema sõnutsi tõstab mitmesugustes tegevustes, sealhulgas fotonäituse koostamises osalemine erivajadustega inimeste enesehinnangut. «Kõik me vajame mingisugust kiitust,» märkis ta.

Singel Kodu klientide vanus jääb 25 ja 50 aasta vahele. Eesti vabatahtlikud käivad neile õpetamas toiduvalmistamist ja muud käelist tegevust. Euroopast saabunud on neile ka inglise keelt õpetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles