Suurenes elektrooniliste bussipiletite müügivõrk

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase oli Viljandi linnaliinibussis esimene sõitja, kes endale uudse perioodikaardi ostis, ning on sellega igati rahul. Peamine on tema sõnul aga see, et uus süsteem annab täpse info, kui palju ja millal Viljandi bussides inimesi sõidab.
Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase oli Viljandi linnaliinibussis esimene sõitja, kes endale uudse perioodikaardi ostis, ning on sellega igati rahul. Peamine on tema sõnul aga see, et uus süsteem annab täpse info, kui palju ja millal Viljandi bussides inimesi sõidab. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisest nädalast on võimalik Viljandi linnalähiliinidele osta elektroonilisiperioodi-ja ettemaksukaarte peale Viljandi bussijaama veel Eesti Posti müügipunktidest Paalalinna Maksimarketis, Männimäe Selveris ning Viiratsis.

«Juurdetulnud müügipunktide hulk peaks nüüd linnaelanike vajadusi rahuldama,» lausus maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase. Tema sõnulkäib maavalitsuses pidev analüüs ja töö selle nimel, et uued mugavamad lahendused muudaksid bussisõidu edaspidi veelgi lihtsamaks ning kasutajasõbralikumaks.

«Preagu käib linnalähiliinide bussiaegade ülevaatamine ning korrigeerimine. Aluseks võetakse sõitjate liikumine ja tipptundidel autoliikluse intensiivsus,» kõneles Kaupo Kase.

Ametnik tõi näite kolmapäevahommikusest tipptunnist, mil bussidel oli raskusi ajakavas püsimisega. «Isegi Viljandi-suuruses linnas on teatud piirkondades hommikuti liiklus väga intensiivne,» tõdes Kase. «Pikemas perspektiivis soovime, et nii maa- kui linnalähiliinidel saaks sõita ühetaoliste elektrooniliste piletitega,» selgitas Kase.

Ta lisas meeldetuletuseks kõigile pabertalongidega sõitjatele, et alates 1. aprillist need linnalähiliinidel enam ei kehti ning kasutamata jäänud talonge tagasi ei osteta ega vahetata ka ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles