«Sakala» pere hetked

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve äärde kogunes rahvas lennupiknikku pidama.
Viljandi järve äärde kogunes rahvas lennupiknikku pidama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lumi, suusarada, laps, koer, kass, aktus, koridor, vana pildiraam ja muudki — nõnda nägi riigi aastapäeval ühe minuti jooksul Eestit «Sakala» toimetuse rahvas.

Eesti pressifotograafide liit ja riigikantselei kutsusid kõiki Eesti elanikke ja külalisi pildistama 24. veebruaril ajavahemikul kella 13.00—13.01 ümbritsevaid inimesi, meeleolu, nähtusi või loodust.

Polnud oluline, kas pildistaja oli metsas või tööl, istus peolauas või askeldas kodus. See ei olnud fotovõistlus, vaid ajalooline hetk, mida oodati jäädvustama.

Fotodes taheti talletada Eesti Vabariigi 95. aastapäeva, et ka järeltulevad põlved kogeksid seda hetke ja ajastut. Aktsiooni käigus tehtud pildid kogutakse kokku ja edastatakse koos autori nime ja kujutatu kirjeldusega säilitamiseks Eesti Rahva Muuseumi.

Igalt autorilt oodatakse kahe nädala jooksul ühte fotot e-posti aadressil foto@eestiminut.ee. Samuti saab foto üles laadida veebilehel www.eestiminut.ee.

Ühispildistamine kordub viie aasta pärast, kui Eesti tähistab 100. aastapäeva. Tulevasest ettevõtmisest sünnib suur näitus ja fotoalbum. Ka osa käesoleval aastal tehtud pilte jõuab sellesse väärikasse albumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles