Ugalas esietendub «Kolemees»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Soro ja Carita Vaikjärv kehastavad Ugala uuslavastuses peaosi.
Aarne Soro ja Carita Vaikjärv kehastavad Ugala uuslavastuses peaosi. Foto: Jaanus Laagriküll

Ugala teatris esietendub täna õhtul saksa kirjaniku Marius von Mayenburgi «Kolemees». Mayenburg on kirjutanud üle kümne näidendi, mida lavastatakse regulaarselt Schaubühne teatris Berliinis, Royal Court Theatres Londonis ja paljudes teistes suurtes teatrites üle maailma. «Kolemees» on tema esmalavastus Eestis.

Mayenburg on öelnud, et ta üritab alati kirjutada asjadest, mis teda ärritavad. «Kolemees» esietendus 2007. aastal ja seda mängitakse praegu laialdaselt kõigis suuremates keeleruumides, nii suurtes kui väikestes teatrites.

Lavastaja ja muusikalise kujundaja Taago Tubina sõnul on see lugu ilust, inetusest ja  enesemüümisest ning meie suhetest selle inimesega, kes meile peeglist vastu vaatab.

Loo peategelane Lette on andekas insener. Töö juures läheb hästi ja kodus ootab armastav naine. Kõik peaks olema igati normaalne ja parimas korras, kuid ühel ilusal päeval variseb kaardimajake kokku ning Lette peab alustama võitlust oma au ja väärikuse nimel.

Osades on Aarne Soro, Carita Vaikjärv, Tanel Ingi ja Janek Vadi. Kunstnikutöö tegi Liisa Soolepp ja videolahenduste autor on Terina Tikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles