Paar tuhat ratturit tõttab täna Viljandisse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaraton
Mulgi rattamaraton Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna ennelõunal võib Eesti teedel näha jalgrattaid vedavaid autosid, mis suunduvad Viljandisse, kus keskpäeval stardib maastikuratturite hooaja esimene suurvõistlus.


Kokku ligi paar tuhat ratturid koguneb täna keskpäevaks Viljandi järve äärde, kus kell 12 antakse start Mulgi rattamaratoni põhisõidule ning kell 13 alustavad poolmaratoni sõitjad.

Üheksandat aastat peetav Mulgi maraton peetakse taas sooja ilma ja kuiva rajaga. Mõnedele ratturitele halb ja mõnedele hea uudis on see, et lumi maratonirajalt on peaaegu täielikult sulanud. Lume kadumine tähendab, et võistlus tuleb osalejate jaoks kergem.

Kui veel nädal tagasi oli 60 kilomeetri pikkuse põhisõidu trassil vähemalt kaks kilomeetrit lund, mille paksus oli kohati 15 sentimeetrit, siis laupäeva lõunaks oli sellest järele jäänud vaid paarikümne meetri pikkune lõik.

Mulgi rattamaraton on kogu suve vältava Elioni rattamaratonide sarja avavõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles