Raadio toob aita noored muusikud

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riias esinesid teiste seas Viljandi muusikakooli õpilased Rasmus Ruubel (vasakul) ja Hendrik Jaak Sepp.
Riias esinesid teiste seas Viljandi muusikakooli õpilased Rasmus Ruubel (vasakul) ja Hendrik Jaak Sepp. Foto: Didzis Grodzs

Klassikaraadio korraldab homme Viljandi pärimusmuusika aidas muusikakoolide festivali «Radio Classics» kus osaleb ligi kuuskümmend 8—19-aastast õpilast Eestist ja Lätist.

Noorte muusikute festivali esimene kontsert oli jaanuaris Riia raadiomajas. Klassikaraadio ja Läti Radio Klasika eetris kuuleb salvestisi kaheosaliselt muusikasündmuselt veebruari ja märtsi jooksul. Paljudele osalejatele on see esimene esinemine rahvusvahelisel areenil, lisaks on ühisfestival hea kogemuste vahetamise koht Eesti ja Läti muusikaõpetajatele.

Pärimusmuusika aidas esineb ka Viljandi muusikakooli džässansambel koosseisus Madis Kirsman (bass), Kristjan Luik (kitarr), Tobias Tammearu (saksofon), Kalev Välk (trummid), Eleryn Tiit (klahvpillid) ja Sten-Mark Laur (tromboon). Noorte muusikute õpetajad on Tõnu Tubli ja Jan Viileberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles