Semiootika rihib elule lähemale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus endale kindla kandepinna leidnud seminarisari «Semio­salong» tuleb Viljandisse semiootikat populariseerima.

Peakorraldaja Piret Karro sõnul algas kõik Tartu ülikooli semiootika osakonna kohtumistest. «See aga tundus liialt klassiruumilik ning otsustasime vabama kohvikuatmosfääri kasuks.»

Idee ja soov Viljandisse ja Tallinna laieneda tuli Karro jutu järgi plaanist jõuda linnadesse, kus on ülikoolid. «Teadupärast on kultuur ja semiootika tihedalt seotud,» vihjas Karro kultuuriakadeemiale.

Sari saab teoks Eesti semiootikute seltsi, kultuuriakadeemia ja kohviku Fellin koostöös. Kultuuriakadeemia ja «Semiosalongi» siinne esindaja Hannele Känd ütles, et sellal kui Karro temaga ühendust võttis ning sarja Viljandisse tulemist välja pakkus, oli just avatud kohvik Fellin.

«Korraldaja otsis kohaks mingit hubast kohvikut ja Fellini omanik oli kohe nõus,» ütles Känd.

Kohviku omanik Merit Berzin kinnitas, et «Semiosalong» pakub Fellini pidajatele huvi ning on sobiv lisa sealsetele luule- ja muusikaõhtutele.

«See on kindlasti paljudele tudengitele huvipakkuv sari,» arvas Känd ning toonitas, et oodatud on ka ülejäänud huvilised, kes kooliga seotud pole.

21. veebruaril asetleidval avaseminaril «Tühik» kõneleb Andrus Laansalu sellest, kuidas kõne on üle hinnatud teistel meeltel põhinevate suhtlusmehhanismidega võrreldes. Muu hulgas arutletakse selle üle, kuidas suhelda ilma sõnadeta. Andrus Laansalu on Eesti kunstiakadeemia tegevuskunsti osakonna õppejõud ning heli- ja performance’ikunstnik. Üks tema hilisemaid projekte on koos Erik Alaloogaga tehtud lavastus «Materjali vastupanu» Kanuti gildi saalis.

«Semiosalongi» seminar on kord kuus ja seda juhendab iga kord erinev semiootik, kunstnik või mõne muu ala spetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles