Õpilaste ehitatav maja ootab sarikaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli lõpul sai viimane visalt edenev Heina tänava maja vahelagede talad.
Aprilli lõpul sai viimane visalt edenev Heina tänava maja vahelagede talad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viiratsi uuselamurajoonis Viljandi ühendatud kutsekeskkoolile kuuluva maja ehitus on küll veninud, kuid koolirahvas pole ettevõtmisele käega löönud ja loodab maja järgmisel aastal maha müüa.


Ehkki kõnealune maja on üks kahest müümata hoonest kinnisvarabuumi ajal rajatud Heina tänaval, pole kooli haldusjuht Mati Valli kaugeltki pessimistlik. «Raskeid aegu pole mõtet süüdistada, vaid neid tuleb trotsida,» ütles ta.



Plaanitust tunduvalt kauem kestev ehitusperiood pole tema hinnangul kinnisvaraprojekti väärtust märkimisväärselt kahandanud, sest piirkond on arenenud ja naabruskonna kruntidel näeb juba puidki sirgumas.



«Kesktalveks, kui välitöid ei saanud teha, konserveerisime hoone ning mingeid kahjustusi sellel ei ole,» rääkis haldusjuht ning toonitas, et tegu on kivimüüridega, millele tuul ja vihm viga ei tee.



Viimased kaks nädalat on objektil jälle töö käinud: kutsekeskkooli ehitusõpilased on paigaldanud vahelagede talasid. Järgmisel nädalal alustab uus vahetus katusepanekut.



«Millal sarikapidu peame, ei oska veel lubada,» lausus Valli. Siiski on just hoone katuse alla saamine tähtis samm, sest see annab võimaluse teha sisetöid ilmast sõltumata.



Siseviimistluse asjus tuleb koolil jõuda kokkuleppele tulevase omanikuga. «Pole ju mõtet sinna panna sinist tapeeti, kui omanik tahab näiteks roosat,» arvas Valli.



120-ruutmeetrine keskmine pereelamu peaks leidma ostja oksjonil. Veel mulluste plaanide järgi pidi maja enampakkumisele minema tänavu sügisel, kuid nüüd pole see tõenäoline, sest ehituse edenemise tempot ei söanda koolirahvas ennustada.



«2010. aasta on küll juba realistlik tärmin maja müümiseks,» lausus Valli ning lisas, et ehkki algul loodeti ehitus rutem valmivat, arvestati siiski ka praeguse tähtajaga.



Kool ei karda, et maja jääb müümata sellepärast, et võimalikud ostjad ei usalda õpilaste kätetööd. Ka peamiselt sponsoritelt tulnud materjali kvaliteedi peale võib haldusjuhi hinnangul kindel olla.



«Kindlasti ei jää me miinusesse juba kas või seetõttu, et tööjõuga seotud kulusid meil pole,» sõnas Valli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles