Kolga-Jaani vallas uppus laps tiiki

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmeaastane poiss leiti jääplokkidest rajatud piirde seest.
Seitsmeaastane poiss leiti jääplokkidest rajatud piirde seest. Foto: Kenno Soo / Sakala

Teisipäeva õhtul uppus Kolga-Jaani vallas oma kodu lähedal tiigis seitsmeaastane poiss, kes oli kukkunud jäässe kaladele hapniku andmiseks tehtud auku.

Politsei sai teisipäeval kell 18.55 teate, et Järtsaare külas pole üks seitsmeaastane poiss koju jõudnud. Sündmuskohale tõtanud korrakaitsjad valmistusid juba otsinguteks, kui laps leiti oma kodu naabruses olevast, eraomanikule kuuluvast tiigist uppununa.

Esialgsete andmete järgi kukkus laps tiigi jäässe kaladele õhu andmiseks tehtud auku. Selle ümber oli suurtest jääplokkidest ehitatud väikest kindlust meenutav rajatis. Esmase info kohaselt puges poiss sinna sisse ning kukkus vette. Viljandi politsei algatas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.

Päästeamet tuletab traagilise juhtumi valguses lapsevanematele meelde, et nad räägiksid lastele jääle minekuga seotud ohtudest.

«Jää paksus ja tugevus võivad veekogu piires olla väga erinevad ning jääolud muutuda kiiresti ilmastikuolude muutudes,» teatas päästeamet. «Inimest kannab üldjuhul kümne sentimeetri paksune jää, ent looduslikul veekogul jääle minek ei ole kunagi päris ohutu.»

Päästeamet lisas, et kõik jäässe tehtud augud peavad olema selgelt ja kaugele nähtavalt märgistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles