Repliik: Viljandimaast mööda

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi esindajad on neil päevil sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism delegatsiooni koosseisus Riias turismimessil «Balttour». Järgmisel nädalal minnakse Tallinna «Tourestile». Eks ikka selleks, et meelitada rohkem inimesi meile külla tulema ja siin oma rahakotti tuulutama.

Turismist kui olulisest majandusharust on Viljandimaal räägitud taasiseseisvumisest saati. Kui 1990. aastate algul ei olnud maakonnas ühtegi hotelli, kus oleks aasta ringi kraanist sooja vett voolanud, siis nüüd leidub siin üsna palju toredaid majutusasutusi, kuhu külalisi ööbima panna. Lisaks on vahepeal enamik kohalikest looduslikest ja kultuurilistest vaatamisväärsustest võsast välja raiutud ning asjakohaste infotahvlitega varustatud. Sellest kõigest on meie tublid turismiedendajad aastast aastasse kümnetel messidel rääkinud.

Ent ikkagi ei saa öelda, et Viljandimaa oleks esimene piirkond, mis naabritele Eestist mõeldes kangastuks. Ega saagi kunagi olema. Ilus loodus ja pisikesed tukkuvad linnad pole lihtsalt need, mis masse meelitaksid. Tänapäeval töötavad rahamasinana elamusturismi pakkuvad kallid objektid, mille kerkimine siia lähiajal on enam kui kahtlane. Kas see on hea või halb? Maitse asi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles