Võrtsjärve ääres avati kordatehtud kordon

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallas avati Kivilõppe kordon, millest saab oluline keskkonnajärelevalve tugipunkt Võrtsjärve ääres.
Tarvastu vallas avati Kivilõppe kordon, millest saab oluline keskkonnajärelevalve tugipunkt Võrtsjärve ääres. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval avati Tarvastu vallas vastselt renoveeritud Kivilõppe kordon, millest saab oluline keskkonnajärelevalve tugipunkt Võrtsjärve ääres.

Keskkonnainspektsiooni teatel on kordonist võimalik järvel toimuval silma peal hoida ja rikkumiste korral kiiresti tegutseda.

«Hoonet võib nimetada keskkonnajärelevalve operatiivjuhtimis- ja koolituskeskuseks, sest edaspidi on seal plaanis ka koolitusi teha,» sõnas inspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Nõukogude ajal ehitatud ja vahepeal täielikult amortiseerunud Kivilõppe kalakaitsekordon taastati Euroopa regionaalarengu fondi ja keskkonnainvesteeringute keskuse toel. Lisaks on vana paadikuuri asemele rajatud uus kõrvalhoone, kus hoiatakse järelevalveks vajalikku, näiteks paate ja lumesaane.

Projekti läks maksma pisut üle 400 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles