Nädalavahetusel lõõmasid kulupõlengud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kulupõletamine on keelatud ja nädalavahetuseks oli välja kuulutatud üleriigiline reid, olid päästjatel käed tööd täis.


Reedel teatati päästjatele kulupõlengust Kõpu vallas Supsi külas. Päästjate kohale jõudes olid kohalikud elanikud tulekahju kustutanud ja päästjad tegid järelkontrolli.

Samal päeval käisid päästjad Tarvastu vallas Villa külas. Tee ääres olid süttinud kuluhein ja raiejäätmed umbes kahe kilomeetri pikkusel ja 50 meetri laiusel maa-alal. Päästjad kustutasid põlengu.

25. aprilli lõuna ajal sõitsid päästjad Viiratsi valda Uusna külla, kus põletati suures lõkkes uksi, aknaraame ning muud ehitusmaterjali. Et lõket tehes ei järgitud tuleohutusnõudeid, puudusid esmased tulekustutusvahendid ja tuul oli suurem kui 1,5 meetrit sekundis, kustutasid päästjad lõkke. Juhtunu suhtes algatatakse väärteomenetlus.

Samal päeval said päästjad väljakutse Suure-Jaani valda Kärevere külla. Majaomanik oli süüdanud lõkke lehtede ja muu prahi põletamiseks, kuid põlemine väljus tänu tugevale tuulele kontrolli alt ning süütas kulu ja põõsastealuse pinnase. Päästjad kustutasid põlengu, tuleohutusnõuete eiramise tõttu algatatakse juhtunu kohta menetlus.

Laupäeval käisid päästjad kustutamas kulupõlengut Viljandis Kaevu tänaval. Põleng kustutati kululuudadega materdades.

Pühapäeval käisid päästjad Pärsti vallas Jämejala külas, kus põles umbes 2 hektaril kulu ja kõrgepingeliinidealust võsastikku. Põleng likvideeriti esmaste tulekustutusvahenditega. Peale tulekahju lokaliseerimist jäi üks meeskond otsima ja kustutama võimalikke tulekoldeid.

Samal päeval kustutasid päästjad põlengut Suure-Jaani vallas Navesti külas. Põles umbes 100 ruutmeetrit kulu, oksaprahti ja kände. 26. aprillil kustutasid päästjad ka Viljandi linnas Männimäe teel kulupõlengu poolehektarilisel maa-alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles