Mõni masin teeb leiget kohvi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutarvete poes leidub kümneid erisuguseid kohvimasinaid.  Poodides kohvivee temperatuuri mõõtnud pensionäri Reet Vare väitel ei kuumuta paljud neist vett 90 kraadini.
Kodutarvete poes leidub kümneid erisuguseid kohvimasinaid. Poodides kohvivee temperatuuri mõõtnud pensionäri Reet Vare väitel ei kuumuta paljud neist vett 90 kraadini. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Sakalaga» võttis ühendust pensionär Reet Vare, kes kurtis, et Viljandist on peaaegu võimatu leida kohvimasinat, millest tulev vesi oleks kuumem kui 74 kraadi. Õige kohvi tegemiseks on spetsialistide sõnul vaja aga vähemalt 90-kraadist vett.

«Enne jõule mõtlesin, et lähen poodi ja ostan endale filtrikohvimasina — vahepeal polnud seda kodus kuus aastat olnud,» jutustas Vare.

Novaluxist leidiski ta sobiva hinnaga, 40 eurot maksva seadme. «Kodus kohvi tehes ilmnes aga probleem: vesi kuumenes ainult 72 kraadini. Sellisel temperatuuril ei saa ju kohvi teha!»

Et vanaproua säärase masinaga midagi peale hakata ei osanud, läks ta linna paremat otsima. Ta käis läbi kuus kauplust.

«Küsisin, et kui ma oma elavhõbedatermomeetriga tulen, kas saame siis mõõta, kui kuuma vett üks või teine masin teeb,» kõneles Reet Vare.

Mõnes poes tuldi tema soovile vastu, mõnes aga keelduti kategooriliselt. «Novaluxi juhataja oli asjast ise ka huvitatud ja tõi igat marki masinad välja. Lasime neisse puhta vee sisse ning siis mõõtsime kuumenenud vee temperatuuri,» rääkis Vare. Paraku ei läinud üheski masinas vesi üle 74 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles