Loodusõhtul on jutuks hääled ja lõhnad vees

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusõhtu külaliseks on Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene.
Loodusõhtu külaliseks on Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kolmapäeval kell 17.30 on Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse näitustesaalis loodusõhtu «Hääled ja lõhnad vees». Õhtu külaliseks on Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene.


Loodusõhtul saab lühiülevaate kaladest ja nende nõudmistest elukeskkonnale. Tuuakse näiteid ekstreemsetest tingimustest, milles kalad peavad hakkama saama. Põhjalikumalt käsitletakse kalade meeli, eriti haistmist ja kuulmist. Demonstreeritakse, kuidas kalad reageerivad häireainetele. Osalejad kuulavad, milliseid helisid kalad tekitavad, saavad teada, kuidas nad neid tekitavad ja milleks nad neid kasutavad.

Umbes paar tundi vältav loodusõhtu on huvilistele tasuta ning selle korraldamist toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Lisainfot saab keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistilt Reet Vaiksalult telefonil 5308 3344 või tema e-posti aadressil Reet.Vaiksalu@keskkonnaamet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles