Sakala maratoni võitis Algo Kärp

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval sõidetud Sakala suusamaratoni võitis oodatult maailmameistrivõistlusteks valmistuv Algo Kärp. Eesti koondislane edestas 40-kilomeetrisel distantsil lähimat konkurenti Karel Tossu ligemale kaheksa ja poole minutiga.


Klassikalises sõidutehnikas peetud Sakala maratonile startis 161 suusatajat, lõpetajaid oli 158. Algo Kärp läbis distantsi ajaga 1:49.45,5. Võitjast 8.28,4 hiljem lõpetanud juunior Karel Toss edestas Tartu klubi Suusahullud esindavat Andres Juursalu 32 sekundiga.

Esikolmikule järgnes neljandana Hans Teearu (kaotus võitjale 9.32,5) Valgamaalt, viies oli Joosep Tammemäe (+9.32,9) ning kuues Andrus Kasekamp (+9.40,5). Kaks viimati nimetatut on Viljandimaa suusatajad.

Parima naisena lõpetas Lilian Estorn ajaga 2:33.31,3, olles lõpetajate üldises pingereas 58.

Sakala suusamaratoni põhidistantsi protokolliga saab tutvuda siin. 24-kilomeetrisel matkadistantsil oli 17 osalejat, selle nimistu leiab siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles