Tervisetoetajate võrgustik sõlmis otsad kokku

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Lembit Kruuse hinnangul on tervise edendamine ja tervena elatud ea pikendamine Eesti ühiskonnas väga tähtsal kohal.
Maavanem Lembit Kruuse hinnangul on tervise edendamine ja tervena elatud ea pikendamine Eesti ühiskonnas väga tähtsal kohal. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandimaal möödunud aastal alanud ja paikkonna tervisetoetajate koolitamiseks mõeldud projekt «Küla tervisetoetajate võrgustiku loomine Viljandimaal» võttis neljapäeval tulemused kokku piduliku tänuüritusega.

Sakala keskuses aset leidnud üritusel tunnustati projektis osalenuid, koolitajaid, toetajaid ja vabatahtlikke. Tänusõnu laususid Viljandi maavanem Lembit Kruuse, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Ene Saar ja Viljandi linnapea Loit Kivistik.

Maavanem Lembit Kruuse hinnangul on tervise edendamine ja tervena elatud ea pikendamine Eesti ühiskonnas väga tähtsal kohal. «See töömahukas tegevusvaldkond on väga oluline ka Viljandimaal. Olen seda meelt, et iga võimalus tervise edendamise sõnumit maakonnas levitada tuleb ära kasutada ning igaüks, kes soovib ja tahab selles kaasa lüüa, teeb väga tänuväärset tööd,» lausus maavanem.

Viljandi maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialisti Elo Paabi sõnul tahetakse veebruaris lõppeva kampaaniaga koolitada maakonnas välja terviseteadlikud tavakodanikud ehk tervisetoetajad, kes esindavad eri sihtrühmi.

Tervisetoetajate väljaõppekoolitused olid kavas kahel korral, kumbki kokku kümme õppepäeva. Esimene koolitus oli mullu märtsist maini ja teine septembrist novembrini. Koolitusel osales 82 inimest, neist 39 kevadel ja 43 sügisel. «Projekti pealkiri viitas küll külale, aga osaleda võisid ka linnainimesed ning umbes pooled koolitatutest ongi Viljandist,» ütles Elo Paap.

48 tervisetoetajaga on Viljandi maavalitsuse tervisetuba sõlminud ühtlasi hea tahte koostöölepingu. Lepingu kohaselt vahendab tervisetuba tervisetoetajatele asjakohast teavet ja infomaterjale, korraldab neile koolitusi jne. Tervisetoetajad omakorda aitavad vabatahtlikena kogukonnas teavet levitada ja terviseüritusi korraldada, et suurendada paikkonna heaolu.

Samalaadset koolitusprojekti Viljandimaal lähema paari aasta jooksul plaanis korraldada ei ole. Nüüd keskendub maavalitsuse tervisetuba sidemete tihendamisele tervisetoetajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles