Repliik: Tehases tehtud

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Raske öelda, millest see on tulnud, kuid Eestis näikse noortekeskusele kõige sobivamaks asukohaks peetavat räämas keldreid ja tühjaks jäänud tööstushooneid. Miskipärast usutakse, et kui üks ruum enam-vähem soojaks kütta ning selle hallid seinad grafitiga katta, saab sellest noortele kõige meelepärasem ja loovam keskkond.

Jah, meiegi sodisime poistega omal ajal Paalalinna gümnaasiumi raadiosõlme seinad käepäraste vahenditega kirjuks, kuid eeskätt sellepärast, et koolil polnud korralikuks remondiks raha. See oli hädalahendus. Samal ajal imetlesime neid Tallinna õppeasutusi, kus 1990. aastate teisel poolel oli iseseisvusaja esimene moodne remont tehtud ning õpilaste käsutusse valgusküllased ja avarad vaba aja veetmise ruumid antud. Tahtsime sama.

Praeguse aja teismeliste maitsest on mul üsna udune ettekujutus, aga ma kipun arvama, et kaugeltki kõik neist pole laokil industriaalkeskkonna andunud austajad. Niisiis loodan, et Viljandi ekstreemspordihalli uueks asupaigaks valitud lennukitehase kõrvalhoone saab lisaks uuele sisule peagi ka viisakama väljanägemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles