Kiirabibrigaad kolis päästjate katuse alla

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kiirabibrigaad koosseisus (vasakult) Linda Reile,
Enno Subi ja Helle Vunk on valves 24 tundi ööpäevas. Väljakutse korral sõidavad nad üheskoos haige juurde.
Suure-Jaani kiirabibrigaad koosseisus (vasakult) Linda Reile, Enno Subi ja Helle Vunk on valves 24 tundi ööpäevas. Väljakutse korral sõidavad nad üheskoos haige juurde. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile avas Viljandi haigla Suure-Jaani kiirabibrigaadi uued ruumid, ehkki meedikud on päästekomandoga ühe katuse all olnud juba aasta algusest saati.

«Kolimise põhjuseks olid probleemid varasemate, asula servas asunud ruumide otstarbekuse ja kütmisega,» ütles Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee ja täpsustas, et eelmises  majas oli kütmine ebaühtlane ja tuba külm.

«Lõpuks tuli seal puhta elektriga kütta,» meenutas Suure-Jaani kiirabibrigaadi tehnik-parameedik Enno Subi. Uutes ruumides on meedikutel põrandaküttega hea soe. Eile oli Subi sõnutsi isegi vaat et liiga soe, sest aknad on päikese poole ja see küttis omakorda tube.

Headus selgub töö käigus

Kiirabibrigaadi käsutuses on neli põhiruumi. Enno Subi tõdes, et uus baas on hea, aga eelmise asukoht oli parem, sest maantee oli ligemal. «Aga kui hakkaksime siin vaatama, mis üldse kellele meeldib, siis parim oleks muidugi omaette hoone,» lisas ta muheldes.

«Seda peategi teie ütlema, kas see koht on ka logistiliselt ja sõitude poolest parem,» ütles Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere.

Väljakutseid on Suure-Jaanis kuidas kunagi. «Keegi ei tea seda ette, aga et päevas ühtegi ei tule, juhtub üldiselt väga harva,» rääkis Enno Subi.  

Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu nentis, et kiirabi probleem on õhus olnud juba mullusest ja nüüd on tal hea meel, et otsus on tehtud ja brigaad on ikkagi Suure-Jaanis, mitte kusagil mujal.

Maainimese turvatunne

«Kolimine ja avamine on küll tähtsad, aga valla seisukohalt on tähtis, et brigaad oleks olemas. See annab paratamatult väga palju turvatunnet, kindlust ja inimestele julgust siia kolida,» rääkis Aavasalu. Tema tähelepanekut mööda on tihti nii, et kui inimesed hakkavad elamiskohta vaatama, uurivad nad, kui kaugele jääb päästeamet või kiirabi.

Vallavanem avaldas usku, et brigaadi Suure-Jaani jäämine aitab inimeste kindlustunnet parandada.

«Peamine, et kiirabi oleks meie inimeste lähedal ja tõttaks vajaduse korral kiiresti kohale,» lausus Aavasalu ning avaldas lootust, et kiirabile ei tule siin kliente juurde, vaid on pigem järjest vähem ning kiirabi pakub vaid turvatunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles