Teehooldusega kadus talumaja ees kasvanud kask

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja ees kasvavast kasest ilma jäänud Peeter Putnik kahtlustas oma sõnul kohe, et suur firma väikese majaomaniku
kahjunõuet ei rahulda. Seetõttu võttis ta asjaajamiseks advokaadi ja kaalub kohtusse minekut.
Maja ees kasvavast kasest ilma jäänud Peeter Putnik kahtlustas oma sõnul kohe, et suur firma väikese majaomaniku kahjunõuet ei rahulda. Seetõttu võttis ta asjaajamiseks advokaadi ja kaalub kohtusse minekut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aprilli algul korraldas osaühing Sakala Teed Saarepeedil vanadusest ohtlikuks muutunud pap­lite mahavõtmise. Eksikombel saagis üks firma partner maha ka talumaja ees kasvava kase.


Maja omanik Peeter Putnik kurtis, et hoidis teest seitsme-kaheksa meetri kaugusel kasvavat kaske hoolega ja mõne aja eest kinnistule tiiki kaevanud kopamehel oli tükk tegemist, et puud vigastamata manööverdada. Seetõttu oli mehe nördimus suur, kui ta 6. aprillil koju jõudes nägi, et koos teeäärse vana paplialleega on maha saetud ka 30-40-aastane kask.

Seda, et kase langetamist polnud ette nähtud, tunnistab ka Sakala Teede juhataja Toomas Leppik. Tema sõnul oli objektijuht sõlminud suulise kokkuleppe Viljandimaa ettevõtja Gennadi Zujeviga, kes pidi puud maha võtma, tükeldama ja ära koristama. Tasuks võis ta puidu endale jätta.

«Sakala Teede töötajad korraldasid sellel lõigul üksnes liiklust ning puhastasid teed tekkinud raiejäätmetest,» toonitas Leppik.

Firmajuhi sõnul võttis Zujev kase maha ajal, kui Sakala Teede töötajad käisid lõunapausil.
«Peame kõnealust sündmust kahetsusväärseks ning mõistame täielikult kinnistuomaniku pahameelt, kuid et Sakala Teede töötajad ei ole andnud korraldust selle kase raieks, ei vastuta ettevõte ka tekkinud kahju eest,» leidis Leppik.

Küll aga on nõus tekitatud kahju hüvitama Gennadi Zujev, kes lubas istutada Putniku maja juurde sama suure kase, nagu ta maha lõikas, või isegi tamme, kui Putnik peaks seda rohkem soovima.

«Seda lahendust pakkusin ma ka majaomanikule ja ta oli selle ettepanekuga nõus. Ma ei saa üldse aru, miks seda asja on vaja nüüd üles puhuda?» ütles Zujev. «Kui on mingeid probleeme, tulgu Putnik ja rääkigu minuga.»

Peeter Putnik tõdes, et tal oli Gennadi Zujeviga uue puu teemal korra juttu olnud, kuid mingit seisukohta ta selles osas ei võtnud, sest ei pidanud nii suure puu istutamist tõsiseltvõetavaks võimaluseks.

Putnik, kes Zujeviga kohtudes ei teadnud, et mees pole Sakala Teede töötaja, lasi vandeadvokaat Mart Sikutil koostada kahjunõude Sakala Teedele. «Esmalt helistas Sikut Toomas Leppikule ning tolle palvel tegi hiljem kirjaliku avalduse,» ütles Putnik.

Avalduses soovib ta puu ebaseadusliku mahavõtmise eest saada 25 000 krooni, kuid samas märgitakse, et kokkulepet on võimalik saavutada ka muul moel.

Putnik pidas kompromissvariandina oma sõnul silmas seda, et Sakala Teed ehitaks tema maja ja maantee vahele müratõkke. «Lootsin, et kase mahavõtmisest on siis vähemalt mingigi kasu.»

Toomas Leppik kuulis müratõkke soovist esimest korda ajakirjanikult ja kahtlustas, et selle ehitamine võiks kujuneda isegi kallimaks kui 25 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles