Head kokka on raske leida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata sellest et mõlemad Viljandimaal tegutsevad kutsekoolid õpetavad välja kokkasid, kurdavad toidukohtade omanikud ja juhatajad, et köögipersonali nappus on siin kandis igipõline häda.

Tiit Mädamürk, kel on kõrtsipidaja kogemusi peaaegu 13 aasta jagu, ei mäleta aega, mil maakonnakeskuses oleks kokakohtadele tungi olnud. Pigem on toitlustajad pidanud häid spetsialiste tikutulega taga otsima. «Siin on väga tähtis raudvara hoida. Meil Suures Vennas on see õnnestunud,» sõnas ta.

Ka Merit Berzin nentis, et uue kohviku avamist ettevalmistades nõudis sobiva personali leidmine suurt jõupingutust. Lõpuks pidi ta ikkagi tõdema, et Viljandist häid vabu kokkasid ei leia. Nii sõidavadki Fellini toiduvalmistajad kohale mujalt Eestist.

«Arvestades, et kokkasid valmistab ette kaks kohalikku kooli, on selline seis hämmastav,» avaldas Berzin imestust. «Väga raske öelda, mis selle põhjus on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles