Kingiks kaltse jaganud naine tahtis bensii­niraha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kella 14.45 paiku astus Viljandis Maksimarketi kaupluse parklas ühe viljandlase juurde vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Kiievis asuva Stockmanni poe esindajana. Naine pakkus kinke ja küsis bensiiniraha.

Anonüümsust palunud mees, kes oli kingi vastu võtnud, rääkis, et selleks olid kilesse pakitud rõivad, millele olid peale kleebitud paberid siltidega viis ja kümme eurot.

Reklaamis olematut Stockmanni

«Naine astus ligi ja uuris, kas ma tean, kus on Tallinnas Stockmann,» kirjeldas mees. «Loomulikult ma

tean.» Seejärel hakkas naine vene keeles seletama, et on Ukrainas Kiievis asuva Stockmanni esindaja ning tutvustab seda poeketti.

Kingiks pakkus ta rõivaid ning nende eest raha ei küsinud. Hiljem, kui kingi saanu kodus kilekoti lahti tegi, leidis ta sealt vanad ja plekilised rõivad. «Täielikud kaltsud,» lausus mees naerdes ning lisas, et oli juba kilekotti vastu võttes aru saanud, et midagi kasulikku selles ei ole.

Kui kink oli üle antud, hakkas naine bensiiniraha küsima. «Algul tahtis ta raha paari liitri jaoks. Lõpuks juba paarikümne liitri tarbeks. Loomulikult ma ei andnud,» sõnas mees.

Kingituse saanu meelest on tegemist hästi läbi mõeldud petuskeemiga, kus inimesele ei üritata midagi müüa ning raha soovitakse saada annetusena. «Nii pole politseiga kohtudes naisel midagi karta,» arvas mees.

Annetuse küsimine pole kuritegu

Pärast juhtunu kirjeldusega tutvumist tunnistas politsei pressiesindaja Agu Lall, et kuna kingituste pakkuja raha ei tahtnud, pole tegemist petmisega. Bensiiniraha annetamine on aga iga inimese vaba tahe ning see pole seadusega keelatud.

«Kui keegi hakkab kedagi avalikus kohas pealetükkivalt tülitama, ei pea inimene ju tülitajaga suhtlema ja saab lihtsalt minema kõndida,» lisas Lall. «Kui inimene ei taha tülitajaga suhelda ning soovib temast vabaneda, võib ikka pöörduda politsei poole telefonil 110.»

Stockmanni turundusjuhi Erica Järve sõnul oli Viljandis tegutsenud naine isehakanu. «Kindel on see, et Tallinna Stockmanni kaubamaja esindajaga tegemist pole, Kiievis pole aga Stockmanni hoopiski,» selgitas ta. «Ma loodan, et Viljandi inimesed õnge ei lähe ja kaltse müüva naise tegevust tõsiselt ei võta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles