Ando Kiviberg: laimuga tahetakse mõjutada kohtuprotsessi

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg - Viljandi kultuuripreemia saaja
Ando Kiviberg - Viljandi kultuuripreemia saaja Foto: Elmo Riig

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Ando Kiviberg väljendab «Eesti Päevalehe» veebiväljaandes ilmunud Annika Jaansoo artikli «Kultuur Eesti moodi» üle nördimust ja vastab kirjutises sisaldunud süüdistustele järgmiselt.


«Käsitleme pärimusmuusika keskuses Annika Jaansoo kirjutist ühe lülina meie ja kohvikut haldava osaühingu Moonirull vahelises juba kuid kestnud kohtuvaidlusest. Viimase sisuks on meie soov lõpetada üürileping Moonirulliga, kelle üürivõlg koos intressidega ulatub tänaseks juba ligi 100 000 kroonini ning kelle pakutav teeninduskvaliteet ei vasta enam ammu nõudmistele, mida oleme aita sobivale toitlustuskohale seadnud.

Täpsemalt võib selle kohta lugeda mõne aja eest «Sakalas» ilmunud kirjutisest: http://www.sakala.ajaleht.ee/?id=81638. Toidukoht, mis peseb riknenud mulgiputru, et seda siis turismikonverentsi külalistele pakkuda, pole kindlasti partner, kellega sooviksime koostööd teha!

Oleme seisukohal, et Annika Jaansoo soovib oma kirjutisega avalikkust eksitada ning püüda mõjutada käimasolevat kohtuvaidlust.

Ent siiski. Polemiseerides mittetulundusühingu staatuse sobivuse üle Eesti Pärimusmuusika Keskusele, tahame omalt poolt lisada, et selleks, et tagada organisatsiooni võimalikult läbipaistvat asjaajamist, on keskus muutnud end vabatahtlikult audiitorluskohustuslaseks, mis tähendab, et igasugune hämamine rahaasjadega on välistatud. Seega on meie tegevus asjaomastele instantsidele (ja soovi korral läbi aastaaruande ka avalikkusele) täpselt kontrollitav (2008. aasta aastaaruanne on hetkel koostamisel).

Nõukogu ei pea mittetulundusühingul olema, ent oleme selle ellu kutsunud, et tagada aina suurema organisatsiooni jätkuvat läbipaistvust. Eesti Pärimusmuusika Keskuse põhikiri asub internetiaadressil http://www.folk.ee/et/Tutvustus/Pohikiri, nõukogu pädevust reguleeruvad punktid 6.8-6.9. (Nõukogu pädevusse kuulub: juhataja määramine ja tagasikutsumine; kultuuriprojektide ja kultuuriürituste kavade, eelarvete ja eelarvete täitmise aruannete kinnitamine. Nõukogu nõusolek on juhatajale vajalik tehingute tegemiseks, mis väljuvad igapäevase majandustegevuse raamest.)

Maja projekteerimisel ja ehitamisel tehtud vead (õigem oleks öelda ehitusgarantii alla kuuluvad tööd) on valdavas osas parandatud, ka muud ilmnenud või ilmnevad vead parandatakse garantiiremondi käigus ära. Hoonel on kaheaastane garantii ning ei saa eeldada, et vana maja renoveerimisel ja juurdeehitusel ei ole vaja hiljem teha ühtegi lisatööd.

EstTrad Music OÜ on ellu kutsutud eelmisel aastal ning selle eesmärgiks on pärimusmuusika ekspordi arendamine. Tänaseks pole osaühing tegutsema asunud ning selle tegevus pole kuidagi seotud pärimusmuusika aida või festivali tegevusega. Juhatuse liige töötasu ei saa ning lepingulised suhted teiste isikute (nii juriidiliste kui eraisikutega) puuduvad.

Täiesti vale on väide, nagu oleksime jätnud oma töötajatele õigeaegselt maksmata palga või täitmata muid maksekohustusi. Eriti paneb selline väide hämmastuma Moonirulli poolt, kelle võlgnevus nii meile kui teistele ettevõtetele on märkimisväärne (võlgnevus köögitehnika, kauba, sisekujunduse eest; lisaks tänase seisuga võlg maksuametile üle 140 000 krooni).

Erinevalt Moonirull esindajast ei kahtle Eesti Pärimusmuusika Keskus, et ait jätkab veel pikalt ja edukalt oma tegevust. Selle asemel et lugeda kohtuvaidlusest tingitud pseudosüüdistuste selgitamist, kutsume kõiki osa saama aprilli- ja maikuu põnevast kontsertprogrammist pärimusmuusika aidas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles