Lapsevanemad leidsid maimukestele 375 nime

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli-Regina Varik sündis eelmise aasta 21. mail, keegi teine sellist eesnime Viljandimaal mullu ei saanud. Ema Marge Pügi ütles, et peres oli juba kaks poega, kel nimes sidekriips, ja seda tava taheti tütrega jätkata. Üks poistest mõtles välja Regina. Isa Indrek Variku õde pakkus välja Lilli, mis oli vanaema hüüdnimi.
Lilli-Regina Varik sündis eelmise aasta 21. mail, keegi teine sellist eesnime Viljandimaal mullu ei saanud. Ema Marge Pügi ütles, et peres oli juba kaks poega, kel nimes sidekriips, ja seda tava taheti tütrega jätkata. Üks poistest mõtles välja Regina. Isa Indrek Variku õde pakkus välja Lilli, mis oli vanaema hüüdnimi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu kõige populaarsema nime — Marten — sai Viljandimaal seitse poissi, aga enamik nimesid pandi vaid üks kord.

Siseministeeriumi andmetest selgub, et 375 erinevast nimest valiti kuus korda välja Oliver ja Robin ning viis poissi said nimeks Martin.

Kõige lemmikumad tüdrukunimed olid Aleksandra, Emily ja Kertu, mida pandi neljal puhul. Sama arv kordi anti poistele nimeks Aleksander, Kaspar, Markus, Rasmus ja Sander.

Kolm korda sai poiss või tüdruk nimeks Andreas, Berit, Isabella, Joonas, Karl, Keron, Kristiina, Laura, Marta, Meribel, Mia ja Simon.

34 nime pandi kahel korral ning ülejäänud lapsed kannavad nime, mida peale nende teistele beebidele mullu Viljandimaal ei pandud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles