Lastesõbraliku linna mänguväljakud on troostitus seisus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ja kaheksakuune Mari-Ann Loit on otsinud sobivat mängupaika mitmelt väljakult.
Aasta ja kaheksakuune Mari-Ann Loit on otsinud sobivat mängupaika mitmelt väljakult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mänguväljakute olukord paneb linnakodanikke kahtlema, kas Viljandi on lastesõbraliku linna tiitli ikka auga välja teeninud.


Nädala algul ilmunud uudis sellest, et Kiigepargis seatakse üles uus laste mänguvahend, ajendas «Sakala» poole pöörduma mitut inimest, kes valutavad südant linna mänguväljakute halva seisukorra pärast.



«Ma saan aru, et praegusel kitsal ajal pole raha midagi juurde rajada, kuid seda enam võiks hoolida sellest, mis on juba olemas,» lausus Männimäel elav kahe väikese lapse ema Kadri Laurits. Noor naine ei käi lastega oma kodu juures Riia maantee 55 maja taga mänguväljakul, sest see on reostatud ja ohtlik. Näiteks vedeleb seal alatasa klaasikilde, ka lausa pudelipõhjasid.



Et midagi olukorra parandamiseks ette võtta, pöördus ta esmalt osaühingu Vilkema poole, kes haldab selles piirkonnas mitme korteriühistu varasid ja maad. Sealt sai ta teada, et kõnealune mänguväljak kuulub linnale, kes peaks seda ka korras hoidma.



Laurits rääkis, et eelmisel suvel niideti alal küll muru, kuid koristamas ja prügikaste tühjendamas pole ta seal kedagi näinud.



Suure reede paiku oli mänguväljakul taas huligaanitsetud ning muu hulgas lõhutud ka ainus kiik. Muude asjatoimetuste tõttu linnavalitsusse pöördunud Kadri Laurits rääkis sellest ametnikele. Tema teade lubati edastada heakorra eest vastutavatele inimestele ning saata nad asja üle vaatama.



«Praeguseni pole seal seal keegi käinud,» kinnitas Laurits. Juhtum ärgitas teda tegema väikest tiiru ka teistel avalikel mängualadel ning ta leidis, et nende seisukord on troostitu.



Linnamajandusameti spetsialistile Reeme Remmelgale ei tulnud Kadri Lauritsa mure ootamatult. «Oleme juba astunud samme, et kiik saaks lähiajal parandatud,» sõnas ta.



Tema kolleeg Kaidi Braun ütles, et ehkki tema kuuleb sellest kaebusest esimest korda, on ta tänulik iga teate üle, mis aitab linnaruumis valupunkte üles leida. «Ma ei õigusta seda, mis on mänguväljakutel, kuid talvehooajalt kevadele üleminek on olnud väga järsk,» lausus Braun.



Ta selgitas, et kahe ilma poolest heakorratöödeks sobiva nädalaga pole kõikjale jõutud, kuid laste mänguväljakud võetakse nüüd kiiremas korras käsile. «Talvel seal tõesti iga päev ei koristata, kuid tahame täie vastutustundega seista selle eest, et suvel hooldataks mänguväljakuid järjepidevalt,» lubas Braun, viidates koostööle osaühinguga Floreas Viljandi. Ametnik tunnistas, et paraku kipub ka linnavalitsus lagastamise ja ühisvara rikkumise tempole alla jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles