Anu Ennok on Soome liiga parim servija

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa 2012. aasta parim naissportlane on võrkpallur Anu Ennok.
Viljandimaa 2012. aasta parim naissportlane on võrkpallur Anu Ennok. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõpule läheneva Soome ja Eesti naiste võrkpalli ühisliiga statistikanäitajates figureerib ka mitu Eesti võrkpallurit.

Orivesi Ponnistuse naiskonnas Soome meistriliigas mängiv viljandlanna Anu Ennok on tõusnud põhjanaabrite tšempionaadi parimaks servijaks. Resultatiivsustabelis hõivas Ennok kolmapäeval seitsmenda koha. Eesti koondise ja Ponnistuse nurgaründaja on senistes mängudes kogunud 212 punkti, mis on paremuselt seitsmes näitaja. Sama tabelit juhib 320 silmaga HPK Horvaatia leegionär Marina Skender.

Vahetult Anu Ennoki järel kaheksandal kohal asub 209 punkti kogunud Viljandi Metalli ründaja Maarja Kerner. Kolmanda eestlannana on paremate punktitoojate edetabelis Merilin Salben, kes seniste kohtumiste järel on 197 punktiga 11. real.

Lisaks leiame Eesti võrkpallureid teiste kategooriate paremate hulgast. Nii on Kerner keskmise punktisumma arvestuses kümnes, kui 15 mängu keskmine puktisaldo on 13,9. Ründepunktide arvestuses on Ennok seitsmes (175) ja Kerner üheksas (172).

Ässpallingute parim sooritaja on Ennok, kes otse servist on teeninud 31 punkti. Sama palju serviässasid on kirjas ka HPK Noora Venhol. Kerner on samas tabelis kolmas (25 ässpallingut). Pille Vahtra (Viljandi Metall) on liiga paremuselt kuues servi vastuvõtja (56,5 protsenti).

Jaanuari viimasel nädalavahetusel peetakse Hämeenlinnas ühisliiga finaalneliku turniir, kuhu pääses ka Viljandi Metall, kes mängib poolfinaalis Soome meistri LP Viestiga.

Enne seda peavad viljandlannad laupäeval kodusaalis põhiturniiri viimase mängu turniiritabeli viienda Pieksämäki vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles