Eesti tahab Malisse missioonile

BNS
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu väliskomisjon otsustas toetada Euroopa Liidu sõjalise treeningmissiooni saatmist Malisse, sest olukord selles riigis on pingestunud.

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles, et Eesti valmisolek osaleda sel missioonil staabiohvitseridega on panus, mida eeldatakse kõigilt ühenduse partneritelt.

«Ma rõhutan, et tegemist ei ole lahingülesandeid täitva missiooniga,» märkis ta.

Mihkelson nentis, et Mali relvajõudude väljaõpetamine on kriitilise tähendusega ning see võimaldaks kõige paremal viisil tagada stabiilsust ja julgeolekut nii Malis kui laiemalt kogu regioonis.

«Olukord Malis on viimastel nädalatel kiirelt pingestunud ning eilne pantvangirünnak Alžeerias kinnitab, et tegemist on rahvusvahelise konfliktiga,» lisas Mihkelson. «Situatsioon Malis ei tähenda julgeolekuohtu mitte ainult sealsele regioonile, vaid ka Euroopa Liidule, mistõttu ühenduse kiire tegutsemine on mõistetav.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles