Mõisakoolide programm ootab taotlusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeeriumi mõisakoolide programm ootab taotlusi uude vooru, nende esitamise tähtaeg on 4. märts.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna nõuniku Liina Jänese sõnul on toetus mõeldud ennekõike ajalooliste mõisahoonetega seotud arendustegevusteks.

«Oodatud on taotlused, mis aitavad kaasa mõisaansamblite mitmekülgsele kasutamisele kogukonna heaks ning avavad need inimestele,» selgitas Jänes. «Igasuvise mõisakoolide külastusmängu on huvilised juba üles leidnud. Programmiga soovime toetada teisigi tegevusi, mis annaksid põhjust veel rohkem mõisates käia.»

Toetust saab taotleda koolitusteks, õppepäevade ja laagrite korraldamiseks ning näituste ja trükiste koostamiseks, aga mõisakompleksidega seotud väikeettevõtluse arendamiseks. Peale selle toetatakse muinsuskaitseliste uuringute korraldamist, muinsuskaitse eritingimuste koostamist, hoonete restaureerimis- ja remondiprojektide koostamist ning väärtuslike hoonedetailide päästetöid.

Kultuuriministeerium toetab mõisakoole 2001. aastast. Tänavusest eelarvest on kavandanud selleks 137 999 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles