Ülbe bussijuht jäi pardakaamera objektiivi ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Youtube'is on üleval video, kuidas buss sööstab punase tulega ja valest sõidureast üle ühe Viljandi tihedama liiklusega ristmiku.

27. detsembri hilishommikul filmitud video salvestas Alopexi autokooli õppesõiduauto pardakaamera. Videolt pealkirjaga «Bussijuht on . . . .avi» on näha, kuidas Tallinna ja Uue tänava ristmikul jääb õppesõiduauto Tallinna tänaval suunaga linnast välja punase fooritule juures seisma, kuid tema taga liikuv buss põikab parempöördeks mõeldud ritta ning ületab mitut liikluseeskirja punkti rikkudes ristmiku. Hetkeks, mil buss ristmikule jõuab, on punane tuli paari sekundi jagu põleda jõudnud.

«Selline käitumine on ikka eriti nahaalne,» tõdes Alopexi sõiduõpetaja Jaak Alesma, kes istus intsidendi ajal õppesõiduauto kõrvalistmel. Alesma lisas, et nii ülbeid manöövreid näeb Viljandi liikluses harva.

Läbi vihmamärja klaasi filmitud videolt ei paista bussi numbrimärk ega ole üheselt tuvastatav ka bussifirma logo. Et embleem on kollast värvi, võib siiski arvata, et see on Automeni sõiduk.

«Suure tõenäosusega on tegu Automeni bussiga,» nentis selle ettevõtte Viljandi regiooni juhataja Urmas Saaremets. Ta lisas, et kuna bussi registreerimisnumbrit pole näha, on teadmata ka bussijuht, kes sellise manöövri sooritas.

«Kommentaar saab siin olla vaid bussijuhi lubamatu tegevuse ühene hukkamõist,» lisas Saaremets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles