Arstide liit kahtleb alkoholi­poliitikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Lipand
Andrus Lipand Foto: Laura Oks / Postimees

Eesti arstide liidu esindaja Andrus Lipandi sõnul ei piisa alkoholipoliitika rohelises raamatus toodud meetmetest, et alkoholi tarbimist vähendada.

Lipandi ütlemist mööda on majanduskeskkonna paranedes alkoholi tarbimine kasvanud. «Alkoholi reklaami piiramine televisioonis ei toonud tarbimise vähenemist, küll aga tõid selle kellaajalise müügikeelu kehtestamine ja aktsiisi tõstmine,» lausus ta.

Lipand ütles, et alkoholi tarbimist vähendavad kõrged maksumäärad, alkoholireklaami keelustamine, kättesaadavuse vähendamine ja sõidukijuhtide pistelised puhumiskontrollid.

Sihtasutuse Terve Eesti tegevjuht Keit Fomotškin märkis, et rohelises raamatus on tugevalt esindatud alkoholitootjate huvid.

Arstide liit, Terve Eesti ja Eesti Tervise Fond esitlesid eile oma ettepanekuid alkoholipoliitika rohelisele raamatule. Muu hulgas käidi välja idee keelustada alkoholi jaemüük alates kella 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles