Mulgi rattamaraton pakub lund ja põhust ehitatud teed

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui poolmaratonil osalejad saavad 3. mail sõita tõenäoliselt suvistes oludes, siis pika raja sõitjad peavad end valmis seadma lumelõikude ületamiseks. Praegu on Holstre-Pollis veel kunstlumest suusarada, kus suusatajad veel nädalavahetuselgi treenisid.
Kui poolmaratonil osalejad saavad 3. mail sõita tõenäoliselt suvistes oludes, siis pika raja sõitjad peavad end valmis seadma lumelõikude ületamiseks. Praegu on Holstre-Pollis veel kunstlumest suusarada, kus suusatajad veel nädalavahetuselgi treenisid. Foto: Erakogu

Vähem kui kahe nädala pärast peetava Mulgi rattamaratoni korraldajad kutsuvad kõiki huvilisi juba sel pühapäeval Viljandisse, et nädal enne suve esimest suurt maratoni läbida avatud raja sõit.


Mai esimesel pühapäeval peetaval Mulgi rattamaratonil on korraldajatel pakkuda osalejatele palju üllatusi. Lisaks varasematel aastatel tuttavaks saanud veetakistustele ning üle mahalangenud puu ehitatud sillale saavad ratturid tänavu läbida lumetakistusi ning põhust teelõigu, mille on korraldajad ehitanud koos ühe Viljandimaa talunikuga.

Neid üllatusi saavad esimesed ratturid proovida 26. aprillil, kui koos rajameistriga starditakse kell 12 Viljandi järve ääres asuvast staadioni parklast avatud raja sõidule.

Juba praegu on trass tähistatud siniste noolte ning valgete lintidega ning soovijad saavad rajal treenida ka omapäi. Rajameistrite sõnul on trass praegu kohati üsna porine, kuid võistluse päevaks muutub rada kindlasti kuivemaks.

Täna õhtuni on ratturitel aga võimalik veel soodsalt registreeruda nii Mulgi rattamaratonile kui kogu peatselt startivaks Elioni rattamaratonide sarjaks. Prognooside kohaselt on tänavu oodata Viljandisse põhi-, matka- ja lastesõitudele kokku üle 2000 osaleja.

59 kilomeetri pikkuse rattamaratoni start antakse 3. mail kell 12 ning kohe seejärel alustatakse Viljandi staadioni l ümbruses lastevõistlustega. Kell 13 stardib 35 kilomeetri pikkune poolmaraton.

Rattamaraton on üks osa mai algul Viljandis peetavast ratturite nädalalõpust. Paljud Eesti tippratturid kogunevad Viljandisse juba laupäeval, mil peetakse Eesti kriteeriumi meistrivõistluste etapp. Pärastlõunal kesklinnas algavad võistlused kestavad õhtuni ning tipnevad Vabaduse platsil peetava pastapeoga.

Pastapidu, mille käigus jagatakse järgmisel päeval maratonile suunduvatele sportlastele kätte stardimaterjalid ning süüakse ühiselt pastarooga, oli esimest korda Viljandis kavas mullu. Tänavu on vahetatud ürituse asukohta ja nii saavad pastapeolised rahulikult jälgida ka samal ajal peetavat kriteeriumisõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles