Kitsed on kalmistul hävitustöö lõpetanud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et loodusest on maitsvamat toitu leida, pole kitsed enam Metsakalmistul söömas käinud, kuid neist jäänud jälgi võib sealt veel praegugi leida.
Et loodusest on maitsvamat toitu leida, pole kitsed enam Metsakalmistul söömas käinud, kuid neist jäänud jälgi võib sealt veel praegugi leida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Metsakalmistu vahi sõnul on terve talve haudadelt värskeid lilli söönud kitsed surnuaia lõpuks rahule jätnud, kuid loomade tehtud hävitustöö tagajärgi näeb seal veel pikka aega.


«Nii hullu talve pole varem olnudki,» nentis kalmistuvaht Janek Eksi. «Kõik elupuud on poolteise meetri kõrguselt ära näritud. Kitsed tegid ikka kõvasti kurja.»

Eksi sõnul on viimase paari nädala jooksul vaid paar inimest tema poole pöördunud ja kurtnud, et lilled on värskelt haualt kadunud. «Praegu tundub, et kitsed on leidnud midagi maitsvamat ja surnuaia rahule jätnud.»

Sel talvel kurtsid paljud inimesed, et lilled kaovad haudadelt väga kiiresti ning mõned kahtlustasid, et kalmistul tegutseb lillevaras.

Janek Eksi selgitas, et tegemist on kolme kitsega, kes surnuaial süüa otsivad ning inimesi ei karda. Tema selgitusel püsisid lilled haual kõige enam poolteist tundi, sest kui matuselised peielaua järel uuesti kalmistule tulid, olid lilled juba kadunud. Kitsed sõid enamasti vaid õisi ning mürgiseid lilli ei puutunud.

Kitsede vastu midagi ette võtta polnud ka võimalik, sest surnuaial jahti pidada pole mõeldav.

Kalmistuvahi sõnul on kitsed elutsenud surnuaia läheduses juba mitu aastat, kuid lõppenud talvel tegid nad seal kõige suuremat kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles