Kaubanduskeskus müüjapõuda kaasa ei toonud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenindaja Mariliis Taalile meeldib Selveris, konkureerivatesse kauplustesse ta tööle minna ei taha.
Teenindaja Mariliis Taalile meeldib Selveris, konkureerivatesse kauplustesse ta tööle minna ei taha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi hiljuti Viljandi kesklinnas avatud Uku keskuses leidis rakendust tublisti üle saja inimese, ei ole see müüjapõuda kaasa toonud ning Selver loodab sobivad inimesed leida ka oma kesklinna kauplusesse.

Tõenäoliselt vajatakse postkontori asemele sügiseks kerkivasse 1000 ruutmeetri suurusesse kauplusesse 25—30 töötajat. Männimäe Selveri juhataja Marina Lillepõllu sõnutsi müüjatest parajasti õnneks suurt puudust ei ole. «Tahtjaid on rohkem kui töökohti,» kinnitas ta.

Sama nentis Viljandi Tarbijate Ühistu esimees Priit Aule. Mõlemad tõdesid, et müüjaid nappis majandustõusu ajal 2007. ja 2008. aastal, pärast seda on inimesi leitud piisavalt.

Tööle soovitavad tuttavad

Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laan pole samuti märganud, et vakantsed müüjakohad pikalt täitmist ootaksid.

Marina Lillepõllu meenutamist mööda leiti majandustõusu ajal müüjad tuttavate kaudu. «Väga palju kaadrit olemegi leidnud oma töötajate kaudu,» rääkis ta.

Priit Aule ütles, et kuna müüjaid kusagil ei õpetata, tuleb neid ise koolitada. Ka Lillepõld nentis, et hea klienditeenindaja leidmine vajab tublisti eeltööd.

«Tavaliselt inimesed arvavad, et see töö on hästi lihtne, aga tänapäeval nõutakse müüjalt märksa rohkem kui varem. Uues Selveri majas peab teenindaja suutma töötada kassas ja letis ning orienteeruda müügisaalis — ta peab olema laia silmaringiga,» selgitas ta.

Oodatakse tublisid ja hakkajaid

Marina Lillepõllu sõnul on müüjaks oodatud inimesed, kes teevad seda tööd kutsumusest ning kel on suhtlemine ja rõõmsameelsus loomuses. Kasuks tuleb ka pingetaluvus, aga seda on võimalik kriisisituatsioonides karastudes treenida.

Selveris on ametis 50 inimest, Uku keskusesse lahkus sealt vaid kaks pagarit. Oma töötajate lojaalsusega on Marina Lillepõld ülimalt rahul.

Müüjatena ametis olevad Leena Trofimova ja Mariliis Taal ütlesid, et töötingimused on neil head ja kollektiiv tore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles