Visiiditasu kergitamist arutatakse veebruari algul

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Tampere
Priit Tampere Foto: Elmo Riig

Samal ajal kui Järvamaa haigla tõstis visiidi- ja voodipäevatasu, jäävad Viljandi haigla tasud endisteks.

«Jaanuari lõpul selgub uute rahaallikate sisu, enne me hindu ei kergita,» kinnitas haigla juhatuse esimees Priit Tampere. «Seda, kas ning millisel kujul ja millal visiidi- ja voodipäevatasu tõsta, arutame nõukogus veebruari algul.»

Viljandi haiglas on ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu 3.20 eurot, pensionäridel ja alla 19-aastastel lastel 1.90 eurot. Visiiditasust on vabastatud kuni kolmeaastased lapsed; patsiendid, kelle üks Viljandi haigla arst on teise arsti juurde või teise raviasutuse eriarst sama eriala arsti juurde suunanud; aktiivset tuberkuloosi põdevad patsiendid, kes lähevad kopsuarsti vastuvõtule; vältimatut abi vajavad patsiendid, keda hospitaliseeritakse, ning rasedad alates 12. rasedusnädalast.

Voodipäevatasu on Viljandi haiglas 1.60 eurot iga haiglas oleku ajal alanud kalendripäeva eest. Tasu tuleb maksta maksimaalselt kümne haiglaravil oldud päeva eest, seega kokku mitte rohkem kui 16 eurot ühe haigusjuhtumi kohta.

Järvamaa haiglas tõsteti eriarstiabi visiiditasu 5 euroni. Lisaks kerkis haigla nõukogu otsuse kohaselt haigla voodipäevatasu piirmäär seniselt 1.60 eurolt 2.50 eurole. Hinnatõusudega kompenseeritakse elukalliduse tõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles