Viljandi noored võitsid kaks «Koolitantsu» eripreemiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve stuudio tants «Võta üheksa sekundid pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu»
Eve stuudio tants «Võta üheksa sekundid pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu» Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel Pärnus peetud festivali «Koolitants» lõppkontserdil pälvisid paremate hulgas eripreemia kaks viljandlaste tantsu.


Tänavuse festivali vabatantsude kategoorias sai noorte autorite eripreemia Eve stuudio tants «Võta üheksa sekundit pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu».



Tänavatantsude kategoorias võitis IV—VI klassi vanuseastmes eripreemia S-stuudio «hello, hello», milles tantsijana kaasa löönud Kelina Lillemets pälvis ka Reeboki välja pandud tegija eripreemia.



«Koolitantsu» peakorraldaja Marge Ehrenbuschi sõnul oli Eve stuudio noorte loodud tants väga tugev ning avaldas žüriile suurt muljet. «Punktiarvestuselt ta laureaadiks ei saanud, kuid tants otsustati ikkagi ära märkida, sest see paistis teiste hulgast silma,» kõneles Ehrenbusch.



Eve stuudio juhendaja Eve Noormetsa sõnul oli tants «Võta üheksa sekundit pausi ja mõtle, mis juhib sinu elu» täielikult Viljandi maagümnaasiumi abituriendi Maria Alesma töö.



S-stuudio tants «hello hello» pälvis «Koolitantsul» samuti eripreemia ning Marge Ehrenbuschi sõnul oli see oma vanusekategooria kõige tugevam tänavatants.



«Tänava-, säästu- ja eestiteemaliste tantsudega andsime kõikide vanuseastmete peale välja ainult ühe laureaaditiitli, sest kõik need kategooriad on festivalil uued ning neis oli vähe osalejaid. Seepärast tähendabki eripreemia sisuliselt oma vanuseklassi parimat,» kõneles peakorraldaja.



S-stuudio juhendaja Sirli Mändma kinnitas, et loomulikult on nii tema kui lapsed selle saavutusega väga rahul. «Esimeste hulka ei ole me varem jõudnud, kuigi finaalis oleme esinenud juba aastaid,» lausus ta.



Suurt rõõmu teeb Sirli Mändmale ka Kelina Lillemetsa edu. Tüdruk oli üks neist kaheksast, keda võistlust jälginud Reeboki esindaja silmapaistva tantsijana esile tõstis.



Marge Ehrenbuschi sõnul möödus lõppkontsert suuremate viperusteta, kuigi kindlasti leidus nii mõndagi, mida võiks paremini teha. See, kas «Koolitants» ka järgmisel aastal õpilasi tantsima kutsub, ei ole tema sõnul veel kindel.



«Lõpetame tänavuse festivali ära ning kui pea on puhanud, otsustame, mida edasi teha,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles