Viljandi põhikoolilõpetajad teevad esimest korda ühist testi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest korda teevad kõik Viljandi koolid kümnendasse klassi pürgijatele teadmiste kontrolli ühel ajal, kasutades seejuures ühesuguseid materjale.


Rohkem kui kolmsada üheksanda klassi lõpetajat asub laupäeva hommikul Viljandis tegema teadmiste testi, mille tulemused on gümnaasiumisse astumisel suure kaaluga.



Teadmiste kontroll koosneb eesti keele ja matemaatika tasemetestist. Õpilastel on nende tegemiseks aega poolteist tundi.



Kõnealuste testide tulemused on koos põhikooli lõputunnistuse hinnetega aluseks, mille põhjal komplekteeritakse Viljandi gümnaasiumides sügisel tööle hakkavad kümnendad klassid.



Tasemetestide tegemiseks pidid üheksanda klassi õpilased ennast varem registreerima ning märkima oma sooviavaldusse ka esimese ja teise valikuna eelistatava gümnaasiumi. Teadmiste kontroll tuleb neil teha esimeseks valitud kooli juures.



Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa sõnul avaldas Viljandi gümnaasiumides testide tegemiseks soovi 311 õpilast. Neist 131 valis esimeseks eelistuseks Jakobsoni gümnaasiumi, 110 maagümnaasiumi ja 70 Paalalinna gümnaasiumi.



«Arvestades seda, et igas Viljandi koolis avame tuleval õppeaastal kaks kümnendat klassi, kandideerib meie gümnaasiumidesse keskmiselt 1,4 õpilast kohale,» kõneles Mändmaa. «Võrreldes Eesti tippkoolidega, kus ühele kohale kandideerib kümme õpilast, on meie konkurss üsna väike.»



Haridusameti juhataja hinnangul on praegu Viljandi koolides umbes sama suur arv põhikoolilõpetajaid, nii et ilmselt soovivad kõik noored selle teadmiste kontrolli läbi teha. Seda, kui palju on registreerunute hulgas õpilasi väljastpoolt Viljandit, ei osanud haridusjuht eile öelda.



«Test on siiski ainult üks asi, mis gümnaasiumisse astumist mõjutab,» rõhutas Mändmaa. «Lõplik õpilaste vastuvõtt on 22. juunil, kui noortel tuleb koolidele esitada oma avaldus ja lõputunnistus.»



Testide tulemused avaldatakse 28. aprillil koolide kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles