Kõo vald ehitab koolimaja uueks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõo vallavanem Tarmo Riisk võõrustab homme Viljandimaa noorsootöötajaid.
Kõo vallavanem Tarmo Riisk võõrustab homme Viljandimaa noorsootöötajaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulluselt 17 miljonilt kroonilt on Kõo valla eelarve tänavu kerkinud 23 miljonini.


Vallavanem Tarmo Riisk ütles, et tõus on seotud Kirivere koolimaja rekonstrueerimisega. See on tänavu valla suurim ettevõtmine, milleks 5 miljonit krooni tuleb Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt ja 2 miljonit võttis vald laenu omaosaluse katteks.



«Koksvere maanaiste selts kavandab Koksvere külamaja ja Pilistvere kogudus sealse seltsimaja renoveerimist,» nimetas vallavanem teisi kulukamaid töid. Ta lubas, et vajadusel antakse valla reservfondist raha, millega külaseltse omaosaluse katmisel toetada.



Et tegelikke tulusid on Riiski sõnutsi mullusest siiski märksa vähem, tuleb vallal kõvasti püksirihma pingutada.



«Valitsemiskulusid oleme vähendanud ligi üheksa ja majanduskulusid seitse protsenti,» rääkis vallavanem. «Palgafond on kaheksa protsenti väiksem kui mullu. Me pole hakanud muutma töölepinguid, aga teeme nii, et kui ametnikel on võimalik, on neil palgata puhkuse päevad.»



Riisk nentis, et valimisteni on jäänud vaid pool aastat ja tema arvates oleks alatu hakata töölepinguid muutma.



«Mõtleme ja vingerdame, sest kuidagi peab ju ellu jääma. Riigi käitumine oli väikestele omavalitsustele löök allapoole vööd,» rääkis vallavanem. Ta tõstis esile teederaha kärpimist, sest see muudab nende hooldamise keeruliseks.


«Kui aasta lõpul juhtub rohkem lund tulema, siis on jama.»



Vallavanem ütles, et koondamisi kavas pole. «Nägime, et keerulised ajad on tulemas, ja tegime need rasked otsused juba 2008. aastal ära. Nüüd pole meil siin kedagi enam koondada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles